Voor vele jongens en meisjes was het vandaag een spannende dag. 5 leerlingen vertellen over hun eerste schooldag.

Olivier Martynek 1A2.3

Vorig jaar zat ik op school in De Reinpad. Ik ben in februari naar de infoavond gekomen. Er was een leuke sfeer. Bovendien waren er al de vakken die ik wilde volgen. Ik heb dan ook gekozen voor STEM-IW in de talenturen. De eerste schooldag was bijzonder goed georganiseerd en ik heb fijne klasleraren.

Pia Bosmans 1A1.1


Mijn lagere school was de VLS Rozenberg in Mol. Dat is niet bij de deur, maar ik werd geselecteerd voor de “Red Flames” en ik mocht naar de topsportschool voetbal. Ik wou ook Latijn volgen en dat kon alleen hier in Genk. Naast Latijn heb ik ook nog 6 uren voetbal per week. De eerste schooldag was erg spannend. Maar ik heb al enkele vriendinnen gemaakt, dus het valt goed mee.


Daan Bouchet 1A4.3


Vorig schooljaar zat ik in het zesde studiejaar in de Sint-Lambertusschool van Opglabbeek. Ik maakte vorig jaar kennis met deze school tijdens de infoavond en opendeurdag en ik vond het hier fijn. Ik heb gekozen voor extra uren Frans en wiskunde, maar ook voor ICT. De eerste schooldag was erg spannend, maar ik heb er veel zin in.

Rhune Duts 1A8.1


Het was maar een kleine stap van de VBS De Bret naar het Junior College. Het is fijn dat ik hier de talenturen van kunst en gymnastiek kan combineren. En ik kende de school al van mijn oudere zussen. De eerste schooldag was superleuk. De leerkrachten hebben ons veel uitleg gegeven en we hebben elkaar al beter leren kennen door allerlei spelletjes te spelen met M en M’s en ballonnen. Op het einde kreeg iedereen een ijsje.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen