Specialisatie Logistiek (A)

"Zonder logistiek is het paniek!"

Dit specialisatiejaar wordt zodanig uitgebouwd dat de leerlingen de nodige competenties verwerven om onmiddellijk tewerkgesteld te worden in de logistieke sector. Deze relatief nieuwe studierichting biedt een antwoord op het tekort aan logistieke medewerkers op de arbeidsmarkt. Zij hebben medewerkers nodig die van aanpakken weten, vernieuwend denken en erg nauwkeurig en veilig kunnen werken om het logistieke proces foutloos te laten verlopen..

Deze richting is zeker niet alleen voor mannen bestemd. Vrouwen zijn erg gegeerd in deze sector onder andere omwille van hun nauwkeurigheid.

Profiel

Leerlingen die een derde graad Office (Kantoor)/Logistiek afgesloten hebben, kunnen kiezen voor een zevende jaar logistiek. Ook als je een andere richting volgde, is deze specialisatie mogelijk mits je voldoende gemotiveerd bent. Kies je voor een kleine voorsprong als je de arbeidsmarkt instapt? Dan is dit specialisatiejaar net wat je zoekt!

En daarna?

Na dit specialisatiejaar ontvang je het diploma secundair onderwijs. Dit geeft je de mogelijkheid tot verder studeren. Je kan eventueel kiezen voor het Se-n-Se jaar Transport en Logistiek of een professionele bacheloropleiding.

  • Anderzijds bereidt dit specialisatiejaar je voor op onmiddellijke tewerkstelling als heftruckchauffeur, orderpicker, reachtruckchauffeur of magazijnmedewerker. Door de brede vorming kan je snel doorgroeien tot teamverantwoordelijke.
  • Logistiek maakt deel uit van de nieuwe trend van de industrie. Deze richting is er trouwens gekomen op vraag van de bedrijven zelf. Door haar ligging en internationale bereikbaarheid is Limburg een van de economische draaischijven binnen de logistieke sector!

Lessentabel

Specialisatie Logistiek

Algemene vorming

9

Godsdienst

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

5

Talen

4

Duits

2

Engels

2

Frans

-

Adm. Medew. + module

19

Business Support

-

Stage administratie

-

Stage logistiek

14

Workshops

5

TOTAAL

32

Blokstage

-

Interne transportmiddelen

2

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen