Menu

Afstandsleren: Wat goed is, behouden we.

Bij het ingaan van de nieuwe uurrooster op 5 oktober wordt er voortaan op woensdag ‘afstandsleren’ georganiseerd voor de leerlingen van de doorstroomrichtingen (TSO/ASO) van de 3de graad . Dit betekent dat deze leerlingen op woensdag niet naar school moeten komen, maar van thuis zullen werken.

De voorbije periode is immers gebleken dat er veel kansen schuilen in het afstandsleren: inoefenen of verdere verdieping van leerstof, verbreding van leerstof die in school gezien is, gedifferentieerd en op maat van de leerling lesgeven, leren plannen en zelfstandig werken, …

De leraar kan afstandsleren organiseren via live-sessies in Smartschool of opdrachten geven als voorbereiding op het volgend contactonderwijs en zal de leerlingen hier voldoende in begeleiden. Hierdoor komt er tijdens het contactonderwijs meer tijd vrij voor verdiepende discussies en oefeningen. Van leerlingen verwachten we dat ze het afstandsleren plichtsbewust zullen opvolgen.

De vakken in het afstandsleren kunnen verschillen per richting, maar we hebben gekozen voor een selectie uit de vakken Nederlands, Frans, Engels, wiskunde en enkele richtingsvakken.
Door het afstandsleren op deze manier te organiseren, willen we de leereffectiviteit verhogen en onze leerlingen beter voorbereiden op het hoger onderwijs.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen