Economie - Moderne Talen (D)

"An economist is an expert who will know tomorrow, why the things he predicted yesterday didn’t happen today."

In de derde graad ga je dieper in op wat je in de tweede graad bestudeerd hebt. Je besteedt in het vijfde en zesde jaar nog meer aandacht aan sociaal-economische problemen en ook logisch, analytisch en kritisch denken staan hoog op de agenda.
Werd in de tweede graad duidelijk dat talen je liggen? Dan biedt deze richting je naast Nederlands , Engels en Frans ook Duits nog aan als moderne taal. Een ondernemer moet immers vele talen in huis hebben.

Je hebt een stevige basis van wiskundige inzichten en vaardigheden maar je wilt jezelf nog extra trainen in de economische wereld van vraag en aanbod.

Profiel

Eender welke optie die je hebt genoten in de tweede graad ASO heeft je goed voorbereid op de richting economie. Het spreekt voor zich dat wanneer je reeds economie hebt gehad in 3 en/of 4 dat je dan een voorsprong hebt inzake terminologie. Het feit dat je uit een andere richting komt en je dus geen boekhouden hebt gehad, is geen nadeel.

Je hebt interesse voor geld en goederen. Je bent nieuwsgierig naar het samenspel tussen vraag en aanbod. En als je dat ook nog eens in verschillende vreemde talen leert bespreken, teken je meteen voor deze moderne richting.

En daarna?

Met deze economische opleiding kan je zonder problemen een professionele bachelor starten.
Denk aan bedrijfsmanagement (marketing, financiën- en verzekeringswezen, rechtspraktijk, eventmanagement, internationaal ondernemen en KMO), communicatiebeheer, lerarenopleiding, toegepaste informatica, journalistiek, toerisme, …

Ook een academische bachelor en master is mogelijk: (toegepaste) economische wetenschappen, handelswetenschappen, rechten, criminologie, politieke en sociale wetenschappen, toegepaste taalkunde, taal- en letterkunde… Een brede opleiding waarmee je alle kanten uit kan!

Lessentabel

Economie-Moderne Talen

5de

6de

Algemene vorming

8

8

Aardrijkskunde

1

1

Esthetica

1

1

Geschiedenis

2

2

Godsdienst

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Bedrijfsger./Econ. Vorming

5

5

Algemene economie

5

5

Communicatie en media

-

-

Bedrijfseconomie

-

-

Toegepaste informatica

-

-

Moderne talen

14

14

Duits

3

3

Engels

3

3

Frans

4

4

Nederlands

4

4

Wetenschappen-Wiskunde

5

5

Biologie

-

-

Chemie

-

-

Fysica

-

-

Natuurwetenschappen

2

2

Wiskunde

3

3

TOTAAL

32

32

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in