Economie - Talen (D)

"Als ondernemerschap en de economische actualiteit je boeien, is deze richting iets voor jou."

In de richting Economie krijg je dieper inzicht in de verschillende economische instellingen en de spelers in een markteconomie. Je bestudeert er het gedrag van de consument en de producent vanuit concrete en realistische situaties. Ook leer je kritisch nadenken over economische verschijnselen zoals ondernemen, werken in een onderneming, globalisering, economische groei, welvaart, … Verder zet je in de tweede graad de eerste stappen in het vakdomein boekhouden. In Economie met de uitbreiding ‘talen’ ligt de nadruk op de reflectie op taal en de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden.

Profiel

Wakkerde SEI in het tweede jaar jouw belangstelling voor economische, maatschappelijke en internationale problemen aan? Wil je weten hoe economie op verschillende niveaus ‘werkt’? Interesseren talen je en heb je daarbij ook aanleg voor de vreemde talen? Dan is Economie-Talen de richting waarin jij je plaats vindt!

En daarna?

De logische vervolgopleidingen in de 3de graad zijn richtingen die met economie verwant zijn. Hierbij moet dan wel rekening gehouden worden met het gevolgde pakket in de 2de graad. De meest evidente keuze na ET is dan ook Economie-Moderne Talen.

Lessentabel

4de jaar Economie (uitbreiding talen) D

ET

4de

Algemene vorming

8

Aardrijkskunde

1

Geschiedenis

2

Godsdienst

2

Sociale activiteit 1

Lichamelijke opvoeding

2

Bedrijfsger./Econ. Vorming

5

Algemene economie

4

(Toegepaste) Informatica

1

Moderne talen

12

Duits
1

Engels

3

Frans

4

Nederlands

4

Wetenschappen-Wiskunde

7
Biologie
1
Chemie
1
Fysica
1

Wiskunde

4

TOTAAL

32

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in