Economie - Wiskunde (D)

"Als ondernemerschap en de economische actualiteit je boeien, is deze richting iets voor jou."

In de richting Economie krijg je dieper inzicht in de verschillende economische instellingen en de spelers in een markteconomie. Je bestudeert er het gedrag van de consument en de producent aan de hand van realistische situaties. Ook leer je kritisch nadenken over economische verschijnselen zoals ondernemen, werken in een onderneming, globalisering, economische groei, welvaart, … Verder zet je in de tweede graad de eerste stappen in het vakdomein boekhouden. In Economie-Wiskunde wordt deze economische interesse ondersteund met een stevig pakket wiskunde. Zo ben je goed voorbereid voor een sterke wiskundige richting in de derde graad.

Profiel

Wakkerde SEI in het tweede jaar jouw belangstelling voor economische, maatschappelijke en internationale problemen aan? Wil je weten hoe economie op verschillende niveaus ‘werkt’? Heb je aanleg voor wiskunde en zoek je graag naar antwoorden op complexe vraagstukken? Dan is Economie-Wiskunde de richting waarin jij je plaats vindt!

En daarna?

De logische vervolgopleidingen in de 3de graad zijn richtingen die met economie verwant zijn. Hierbij moet dan wel rekening gehouden worden met het gevolgde pakket in de 2de graad. De meest evidente keuze na ET is dan ook Economie-Wiskunde of Economie-Talen.

Lessentabel

4de jaar Economie (uitbreiding wiskunde) D

EWI

4de

Algemene vorming

8

Aardrijkskunde

1

Geschiedenis

2

Godsdienst

2

Sociale activiteit1

Lichamelijke opvoeding

2

Bedrijfsger./Econ. Vorming

5

Algemene economie

4

(Toegepaste) Informatica

1

Moderne talen

11

Duits1

Engels

2

Frans

4

Nederlands

4

Wetenschappen-Wiskunde

8
Biologie1
Chemie1
Fysica1

Wiskunde

5

TOTAAL

32

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in