Grieks-Latijn (D)

"Ontdek het heden door het verleden!"

In de tweede graad Grieks-Latijn gaan we dieper in op de cultuur, de geschiedenis en de literatuur van het Oude Rome en het Oude Griekenland. We doen dit aan de hand van authentieke teksten van Caesar en Ovidius, maar ook van Griekse schrijvers zoals Herodotus en Xenophon. Je ontdekt op die manier de enorme invloeden van deze oude beschavingen op onze moderne wereld. Bovendien zal de studie van Grieks en Latijn je een beter zicht geven op de structuren van een aantal moderne vreemde talen. Naast Latijn en Grieks bieden we je ook een brede waaier van algemene vakken aan, met een bijzondere focus op wiskunde.

Profiel

Je hebt in de eerste graad met succes de basis gelegd van je klassieke vorming en je wilt je nu meer verdiepen in de Romeinse en oud-Griekse literatuur, cultuur en geschiedenis? Je hebt daarenboven een grote interesse voor wiskunde en de algemene vakken? Je deinst niet terug voor wat geheugentraining? Dan is de richting Klassieke Talen/ Grieks-Latijn zeker iets voor jou!

En daarna?

De meeste leerlingen kiezen in de derde graad voor Latijn – wiskunde of Latijn – moderne talen. Afhankelijk van je aanleg en interesse kies je de tweede pool. Ook de richting wetenschappen – wiskunde is een haalbare kaart, gezien de brede vorming die je in de tweede graad hebt genoten.

Lessentabel

4de jaar Grieks-Latijn D
GL
4de
Algemene vorming:
7
Godsdienst
2
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
2

Informatica

-
Lichamelijke opvoeding
2
Muzikale opvoeding
-
Plastische opvoeding
-
Klassieke talen
8
Grieks
4
Latijn
4
Moderne talen:
10
Duits
1
Engels
2
Frans
3
Nederlands 4
Wetenschappen-wiskunde
7
Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Wiskunde 4
TOTAAL
32
Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in