Latijn (D)

"“Non scholae sed vitae discimus” - Wij leren niet voor de school maar voor het leven."

In de tweede graad Latijn gaan we dieper in op de cultuur, de geschiedenis en de literatuur van het Oude Rome aan de hand van authentieke teksten van Caesar en Ovidius. Je ontdekt op die manier de enorme invloeden van deze oude beschaving op onze moderne wereld. Bovendien zal de studie van Latijn je een beter zicht geven op de structuren van een aantal moderne vreemde talen. Naast Latijn bieden we je ook een brede waaier van algemene vakken aan, met een bijzondere focus op wiskunde.

Profiel

Je hebt in de eerste graad met succes de basis gelegd van je klassieke vorming en je wilt je nu meer verdiepen in de Romeinse literatuur, cultuur en geschiedenis? Je hebt daarenboven een grote interesse voor wiskunde en de algemene vakken? Je deinst niet terug voor wat geheugentraining? Dan is de richting Klassieke Talen/ Latijn zeker iets voor jou!

En daarna?

De meest logische vervolgrichtingen in de derde graad zijn Latijn – wiskunde en Latijn – moderne talen. Afhankelijk van je aanleg en interesse kies je de tweede pool. De richting wetenschappen – wiskunde is ook een haalbare kaart, gezien de brede vorming die je in de tweede graad hebt genoten.

Lessentabel

3de jaar Latijn D
L
3de
Basisvorming
20
Godsdienst
2
Aardrijkskunde
1
Biologie
1

Chemie

1
Engels
2
Frans
3
Fysica
1
Geschiedenis
2
Lichamelijke Opvoeding
2
MEAV
1
Nederlands
4
Richtingspecifieke vorming
10
Grieks
-
Latijn
5
Wiskunde
5
Expert-uren
2
TOTAAL
32

*We willen ook jou de kans bieden om jouw talent en interesses te ontplooien in 2 expert-uren. Indien je hiervoor kiest, maken we goede afspraken met jou wat betreft het behalen van de eindtermen van het vak waarvan je 1 uur aan je expert-uren besteedt.

Expert-uren (in het 3de jaar)

Het talent van iedere leerling ontdekken en laten groeien, dat is onze aanpak op het Atlas College. Hoe doen we dat?We excelleren je talenten via een degelijke basis en richtingspecifieke vorming en daarnaast bieden we jou de unieke kans om vanuit je interesses en talenten een aanvullend lespakket van 2 expert-uren te kiezen. Dit zijn 2 lesuren waarin je een verdieping of verbreding van je studiekeuze maakt.Opgelet, de expert-uren worden enkel ingericht bij voldoende belangstelling.

Wil je een sportieve uitdaging, dan kan je kiezen voor :
Dans
Gymnastiek*
Mountainbike**

Omnisport

Paardrijden**

Tennis**
Voetbal**
Volleybal**


* Voor deze 2 expert-uren dien je een instaptest af te leggen.

** Voor deze 2 expert-uren dien je aangesloten te zijn bij een club

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in