Begeleiding

In Kunst & Vormgeving is het contact tussen leerkracht en leerling hecht. Leerlingen worden nauw opgevolgd door hun klastitularis en hun vakleerkrachten. Daarnaast kunnen ze met hun vragen, persoonlijke of studieproblemen ook terecht bij de leerlingbegeleiding.

Studiebegeleiding

Kunst en Vormgeving engageert zich om leerlingen ook op studievlak te begeleiden. Dat gebeurt zowel preventief als remediërend.

De school biedt de mogelijkheid tot begeleide avondstudie met aanwezigheid van een studiebegeleider op maandag, dinsdag en donderdag van 15.40 tot 17.15 u. Tijdens de examens is er de mogelijkheid om in de namiddag op school te studeren.

Ondersteuning voor zorgleerlingen

Leerlingen met een leer- of gedragsstoornis (dyslexie, dyscalculie, NLD, ODD, ASS, AD(H)D enz.) krijgen extra ondersteuning. Samen met de ouders stelt de leerlingbegeleider een individueel begeleidingsplan op met STICORDI-maatregelingen, zodat ook deze leerlingen de kans krijgen om zich optimaal te ontplooien en om te groeien in hun talenten.

Cel leerlingbegeleiding

De cel leerlingenbegeleiding bestaat uit de directie, coördinatoren, preventiemedewerkers, groene leerkrachten, CLB en maatschappelijke assistenten. Zij zorgen voor een permanente opvolging van eventuele specifieke problemen.

Internaat

Thuis op school? Er is ook de mogelijkheid om Kunst en Vormgeving te studeren als intern. Onze school is immers verbonden met het studentenhuis op de Atlas Campus dat zich dicht bij onze school bevindt.

Het studentenhuis is een jongens- en meisjesinternaat, waar je niet alleen vrienden voor het leven maakt, maar ook aangenaam en rustig kan leven en natuurlijk ook studeren. Er heerst een warme, gezellige en gemoedelijke sfeer met heerlijke catering, maar ook heel wat mogelijkheden tot cultuur- en sportbeleving.

Geïnteresseerd? Voor meer inlichtingen:

Studentenhuis Atlas College
Mosselerlaan 108, 3600 Genk
Tel. 089/ 62.96.90

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in