Dans (D)

"Strek je voet, buig je torso, dans je ziel, leef je passie!

Droom je van een carrière als danser? Wil je graag dansleerkracht worden of wil je graag je graag op een podium schitteren met een eigen choreografie? Ben je sportief, creatief en heb je een passie voor dans? Dan is deze opleiding wat je zoekt!

Profiel

Wij zoeken enthousiaste energieke leerlingen die willen schitteren in de schijnwerpers. Leerlingen die niet terugschrikken van een stevig pakket aan danslessen naast een grondige algemene vorming. Ben jij een gedreven persoon en is je passie voor dans niet te stoppen? Kom dan naar de auditie-workshop en ontdek of deze opleiding bij je past!

Danservaring

Om in te stromen in 5 Dans is ervaring in klassiek ballet en hedendaagse dans wenselijk. In de lessen bouwen we verder op de basistechnieken en vaardigheden uit de tweede graad en bewegen we ons naar meer complexe, explosieve en expressieve dansmaterialen.

We gaan op zoek naar je eigen stem als kunstenaar en bereiden je voor op je doorstroom naar het hoger onderwijs. Je ontwikkeling als kritisch individu met een eigen stem en de mogelijkheid deze te uiten staat daarin centraal.

Heb je geen ervaring in klassiek ballet en hedendaags, maar wel een enorme passie voor dans en wil je meer over dans leren? Schrijf je dan alsnog in voor de proef! We kijken hoe snel je oppikt, wat je huidige vaardigheden zijn en gaan met je in gesprek. Op basis hiervan kunnen wij inschatten of instromen een goede en realistische stap is in je studieloopbaan.

Doorstroom

De studierichting dans bereidt je in de eerste plaats voor op hoger onderwijs. In de algemene vakken werken we aan een stevig pakket aan kennis, attitudes en vaardigheden. Deze geven je een brede waaier aan keuzemogelijkheden na het afstuderen. Je kan dus nog veel kanten uit.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in