Woordkunst Drama (WKD)

"Keep calm & break a leg!"

In de derde graad van Woordkunst Drama wordt er niet alleen veel aandacht besteed aan de artistieke en kunstzinnige vakken, maar ook aan een uitgebreid talenpakket. Vakken zoals drama, taalexpressie, zang, koor en beweging worden afgewisseld met de talen Nederlands, Frans, Engels en Duits. De derde graad vormt de ideale voorbereiding voor de toelatingsproeven van diverse dans-, zang- en theateropleidingen. Podiumkunsten is niet de enige optie in het hoger onderwijs. Ook taalopleidingen, humane wetenschappen en lerarenopleidingen zijn onder andere mogelijk.

Profiel

Heb je al enige ervaring op het podium en geniet je van theater spelen, bewegen, zingen en musiceren op de scène? Wil je niets anders doen dan je gedachten en inspiraties omzetten in voorstellingen en performances? Dan ben je in WKD aan het juiste adres.

WKD in beeld

Lessentabel

Woordkunst-Drama

5de

6de

Algemene vorming

7

7

Aardrijkskunde

1

1

Geschiedenis

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Godsdienst

2

2

Moderne talen

13

13

Nederlands

5

5

Frans

3

3

Engels

3

3

Duits

2

2

Wiskunde-Wetenschappen

3

3

Wiskunde

2

2

Natuurwetenschappen

1

1

Kunstvakken

11

11

Drama

3

2

Taalexpressie

1

1

Zang

1

1

Kunstinitiatie

1

-

Beweging

2

2

Artistiek project

3

4

Muziekleer

-

1

TOTAAL

34

34

Geschiktheidsproef

Als je graag de richting WKD wil volgen, vragen we je om eerst deel te nemen aan een geschiktheidsproef waarbij we kijken of bij jou de basisvaardigheden voor WKD aanwezig zijn. Dat betekent niet dat je al ‘goed’ moet zijn in alles, maar wel dat we groeimogelijkheden zien voor jou op een podium.

Sommige delen van de proef kan je thuis voorbereiden, andere doe je individueel op school. Omwille van de coronacrisis kunnen we voorlopig geen workshops in groep organiseren op school. Maar mocht dit tegen de proefdag wel weer kunnen, passen we de opdrachten op school aan. De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail.

Je kan de proef afleggen op één van de volgende dagen:

    • zaterdagnamiddag 29 mei 2021 of
    • woensdagnamiddag 23 juni 2021 of
    • zaterdagnamiddag 28 augustus 2021

Wil je je aanmelden voor de proef of wil je meer informatie hierover? Mail dan naar wkd@atlascollege.be
Vermeld in deze mail zeker op welke dag je de proef komt afleggen, je gsmnummer, leeftijd en voor welk jaar je je wil aanmelden.

De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail.

Volg ons

Je kan ook volgen wat we doen op:

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in