Dans (D)

"Strek je voet, buig je torso, dans je ziel, leef je passie!

Ben jij een dance-addict?
Kan je niet stilzitten als er muziek speelt?
Sta je graag in de spotlights?
Wil jij leren hoe je een publiek betovert met beweging?
Kortom, heb jij een passie voor dans? Dan is deze opleiding wat je zoekt!

Profiel

Wij zoeken enthousiaste, energieke leerlingen die willen schitteren in de schijnwerpers. Leerlingen die niet terugschrikken van een stevig pakket aan danslessen naast een grondige algemene vorming. Ben jij een gedreven persoon en is je passie voor dans niet te stoppen? Kom dan naar de auditie-workshop en ontdek of deze opleiding bij je past!

Danservaring

Ervaring in klassiek ballet, moderne dans en/of hedendaagse dans is gewenst, maar niet absoluut vereist. We starten in 3Dans aan de basistechnieken voor de klassieke en hedendaagse dans en je leert stap voor stap improviseren en creëren met dans.

Ervaring in ballet of hedendaagse dans geeft je wel een voordeel, maar is dus geen noodzaak. Passie, uitstraling, motivatie en fysieke mogelijkheden zijn ook belangrijke aspecten bij het instromen van deze studierichting. Heb je enkel ervaring in andere dansstijlen zoals hiphop, jazz, ragga, acro, disco, stijldansen, enzovoort of heb je nog nooit echt danslessen gevolgd maar wel al veel gefreestyled op je kamer? Met de juiste motivatie en fysieke capaciteiten is instromen ook mogelijk!

Heb je al meer danservaring? dan dagen we je uit op je techniek en expressie te vergroten aan de hand van extra leerdoelen. Zo werken we op maat van iedere unieke leerling.

Lessentabel

Vakken

Meer informatie over de vakken vind je hier.

Auditieworkshop

Kies jij voor onze DANSopleiding? TOP!

Voor je de studierichting Dans aanvat, vragen wij je om een auditieworkshop te volgen. Tijdens de workshop maak je kennis met de vakleerkrachten, het schoolgebouw, je toekomstige klasgenoten. Ook zullen er leerlingen van de opleiding aanwezig zijn aan wie je vragen kan stellen.

Deze eerste ontmoeting werkt in twee richtingen. Jij leert de school en de leerkrachten kennen en je kan al eens proeven van onze werkwijze en onze vakgebieden. Daarnaast brengen de leerkrachten je potentieel, je motivatie, je persoonlijkheid, je vaardigheden en je talent in kaart. Samen gaan we op het einde van de workshops in gesprek met jou en je ouders om te bekijken of deze opleiding bij je past.

Ter voorbereiding van de auditieworkshop vul je een formulier in met je gegevens, je motivatie en je dans- en/of sportervaring. Alle andere onderdelen gebeuren op school tijdens de workshops. Je krijgt bij ons korte workshops in lichaamswerk, klassiek ballet, hedendaagse dans en creatie. De leerkrachten helpen je tijdens de proef. We gaan samen aan de slag en kijken of je leerpotentieel hebt.

De auditieworkshop gebeurt ‘corona-vriendelijk’ naar de maatregelen die op dat moment van kracht zijn. We informeren je hierover na het inschrijven.

Je kan deelnemen aan onze auditieworkshop op:

 • 29 mei 2021 van 9.00 tot 13.00 u
 • 26 juni 2021 van 9.00 tot 13.00 u
 • 31 juli 2021 van 9.00 tot 13.00 u
 • 28 augustus 2021 van 9.00 tot 13.00 u

Schrijf je in voor deze proef via dans@atlascollege.be.

Vermeld bij je inschrijving het volgende:

 • je volledige naam;
 • voor welk jaar je wenst in te schrijven (3Dans);
 • welke dag je graag de auditieworkshop wil komen volgen.

Je ontvangt van ons een inschrijvingsformulier en alle verdere uitleg over de workshop.

LET OP: Als je je inschrijft voor de auditieworkshop ben je nog niet ingeschreven voor de school. Inschrijven in de school doe je via de startpagina!

Wens je meer info over de auditieworkshop of heb je een andere vraag over deze studierichting, mail dan naar dans@atlascollege.be.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik met deze opleiding nog iets anders worden dan een danser? Ja! We bieden naast de danslessen ook een pakket aan algemene vorming. De nadruk in deze opleiding ligt vooral op de taalvakken en minder op de wetenschapsvakken.
 • Moet ik danservaring hebben om te kunnen instromen? Nee! Danservaring is een voordeel, maar is niet noodzakelijk. Wij geloven dat we van jou een danser kunnen maken!
 • Waar vinden de danslessen plaats? Voor de meeste uren gaan we naar de prachtige danszaal van Sport in Genk aan het sportcomplex in Genk. De lessen lichaamswerk en creatie vinden plaats in de theaterzaal van de school.
 • Mag ik nog danslessen volgen buiten de school? Uiteraard! We stimuleren dit zelfs. Oefening baart kunst, dus buitenschoolse lessen zullen je alleen maar helpen verder te ontwikkelen. Je maakt met je buitenschoolse lessen je eigen individuele pad als danser compleet. Zo kan je na de schooluren je verdiepen in een dansstijl of een aanvullende dansstijl doen die je niet krijgt binnen de opleiding.
 • Wat als ik een blessure krijg? Elke blessure is anders natuurlijk. Er zal samen met je arts bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Eerst is het belangrijk je blessure goed in kaart te brengen door specialisten. Vervolgens gaan wij leerkrachten samen met jou en de specialisten een revalidatieplan opstellen, zodat je zo snel mogelijk terug voluit kan participeren aan de danslessen. Tijdens je blessure ga je tijdens de danslessen werken aan spiergroepen die niet geblesseerd zijn of aan bewegingsanalyse. Het kan ook zijn dat je de assistent van de leerkracht wordt. Je blijft betrokken bij de les en we zetten in op andere doelen en vaardigheden die je alsnog verder ontwikkelen.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in