Dans (D)

"Strek je voet, buig je torso, dans je ziel, leef je passie!

Ben jij een dance-addict?
Kan je niet stilzitten als er muziek speelt?
Sta je graag in de spotlights?
Wil jij leren hoe je een publiek betovert met beweging?
Kortom, heb jij een passie voor dans? Dan is deze opleiding wat je zoekt!

Profiel

Wij zoeken enthousiaste, energieke leerlingen die willen schitteren in de schijnwerpers. Leerlingen die niet terugschrikken van een stevig pakket aan danslessen naast een grondige algemene vorming. Ben jij een gedreven persoon en is je passie voor dans niet te stoppen? Kom dan naar de kennismaking en ontdek onze dansopleiding!

Dans in beeld

Danservaring

Danservaring in één of meerdere van de verschillende aangeboden dansstijlen geeft je een voordeel maar is niet absoluut vereist. We starten in 3Dans aan de basistechnieken van elke dansvorm en je leert stap voor stap improviseren en creëren met dans. Heb je dus alleen nog maar gefreestyled in je kamer of heb je ervaring in een heel andere dansstijl? Geen probleem: schrijf je in voor het kennismakingsmoment en proef van de verschillende vakgebieden van de studierichting en ontdek of jij thuiskomt in deze studierichting.

Waar zijn we naar op zoek dan?

We zijn op zoek naar leerlingen met een onblusbare passie voor dans en bewegingskunst. We zoeken dansers met bakken energie en motivatie. Jongens en meisjes met uitstraling en goede fysieke mogelijkheden. We stimuleren je om dans en kunst met een open geest te benaderen en om over de grenzen van de verschillende dansstijlen te kijken. Je wil als leerling dans niet stilzitten maar actief leren in de dansstudio, in groep en je wil je eigen grenzen leren verleggen.

Heb je al meer danservaring? Dan dagen we je uit op je techniek en expressie te vergroten aan de hand van extra leerdoelen. Zo werken we op maat van iedere unieke leerling.

Lessentabel

4de jaar Dans D
Dans 4de
Basisvorming 7
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Godsdienst 2
Moderne talen 10
Nederlands 5
Frans 3
Engels 2
Wiskunde-Wetenschappen 4
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1
Kunstvakken 12+(2)
Dans
- Klassieke dans 4
- Hedendaagse dans 2
- Hiphop2
- Creatie 2
- Danstheorie & Kunstbeschouwing 1
- Lichaamswerk (optie)
(2)
Concept 1
TOTAAL 34+(2)

Vakken

Meer informatie over de vakken vind je hier.

Kennismakingsmoment

Kies jij voor onze DANSopleiding? TOP!

Voor je de studierichting Dans aanvat, vragen wij je om bij ons een workshop te volgen waarin je kennismaakt met de vakleerkrachten, het schoolgebouw, je toekomstige klasgenoten. Ook zullen er leerlingen van de opleiding aanwezig zijn aan wie je vragen kan stellen.

Deze eerste ontmoeting werkt in twee richtingen. Jij leert de school en de leerkrachten kennen en je kan al eens proeven van onze werkwijze en onze vakgebieden. Daarnaast brengen de leerkrachten je potentieel, je motivatie, je persoonlijkheid, je vaardigheden en je talent in kaart. Samen gaan we op het einde van de workshop in gesprek met jou en je ouders om te bekijken of deze opleiding bij je past.

Ter voorbereiding van dit kennismakingsmoment vul je een formulier in met je gegevens, je motivatie en je dans- en/of sportervaring. Alle andere onderdelen gebeuren op school tijdens de workshop. Je krijgt bij ons korte workshops in lichaamswerk, klassiek ballet, hedendaagse dans en creatie. De leerkrachten helpen je tijdens het kennismakingsmoment. We gaan samen aan de slag en kijken of je leerpotentieel hebt.

Dit kennismakingsmoment gebeurt ‘corona-vriendelijk’ naar de maatregelen die op dat moment van kracht zijn. We informeren je hierover na het inschrijven.

Je kan deelnemen aan dit kennismakingsmoment op:

 • 29 mei 2021 van 9.00 tot 13.00 u
 • 26 juni 2021 van 9.00 tot 13.00 u
 • 1 augustus 2021 van 9.00 tot 13.00 u
 • 28 augustus 2021 van 9.00 tot 13.00 u

Schrijf je in voor het kennismakingsmoment via dans@atlascollege.be.

Vermeld bij je inschrijving het volgende:

 • je volledige naam;
 • voor welk jaar je wenst in te schrijven (3Dans);
 • welke dag je graag de workshop wil komen volgen.

Je ontvangt van ons een inschrijvingsformulier en alle verdere uitleg over de workshop.

LET OP: Als je je inschrijft voor het kennismakingsmoment ben je nog niet ingeschreven voor de school. Inschrijven in de school doe je via de startpagina!

Wens je meer info over het kennismakingsmoment of heb je een andere vraag over deze studierichting, mail dan naar dans@atlascollege.be.

Leerlingen in beeld

Veelgestelde vragen

 • Kan ik met deze opleiding nog iets anders worden dan een danser? Ja! We bieden naast de danslessen ook een pakket aan algemene vorming. De nadruk in deze opleiding ligt vooral op de taalvakken en minder op de wetenschapsvakken.
 • Moet ik danservaring hebben om te kunnen instromen? Nee! Danservaring is een voordeel, maar is niet noodzakelijk. Wij geloven dat we van jou een danser kunnen maken!
 • Waar vinden de danslessen plaats? Voor de meeste uren gaan we naar de prachtige danszaal van Sport in Genk aan het sportcomplex in Genk. De lessen lichaamswerk en creatie vinden plaats in de theaterzaal van de school.
 • Mag ik nog danslessen volgen buiten de school? Uiteraard! We stimuleren dit zelfs. Oefening baart kunst, dus buitenschoolse lessen zullen je alleen maar helpen verder te ontwikkelen. Je maakt met je buitenschoolse lessen je eigen individuele pad als danser compleet. Zo kan je na de schooluren je verdiepen in een dansstijl of een aanvullende dansstijl doen die je niet krijgt binnen de opleiding.
 • Wat als ik een blessure krijg? Elke blessure is anders natuurlijk. Er zal samen met je arts bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Eerst is het belangrijk je blessure goed in kaart te brengen door specialisten. Vervolgens gaan wij leerkrachten samen met jou en de specialisten een revalidatieplan opstellen, zodat je zo snel mogelijk terug voluit kan participeren aan de danslessen. Tijdens je blessure ga je tijdens de danslessen werken aan spiergroepen die niet geblesseerd zijn of aan bewegingsanalyse. Het kan ook zijn dat je de assistent van de leerkracht wordt. Je blijft betrokken bij de les en we zetten in op andere doelen en vaardigheden die je alsnog verder ontwikkelen.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in