Woordkunst Drama (D)

"Dompel je onder in theater, zang en beweging en verover het podium."

Hou je van de spotlights? Ben je geïnteresseerd in kunst in het algemeen en ga je graag naar theater- en dansvoorstellingen? In de richting WKD leer je beter bewegen, spreken, acteren en zingen. Je leert je grenzen verleggen. Je vormt je persoonlijkheid voortdurend door zowel individueel als in groep te werken. De talen (Nederlands, Engels en Frans) zijn erg belangrijk.

Profiel

Roept het podium jou? Ben je expressief, enthousiast, taalvaardig en heb je een rijke verbeelding? Hou je ervan om in de spotlight te staan of om weg te zakken in de comfortabele stoelen van theater- en dansvoorstellingen? WKD is geschikt voor groepsspelers, maar ook voor de zelfstandige onderzoeker.

WKD in beeld

Lessentabel

4de jaar Woordkunst-Drama D
WKD 4de
Basisvorming
7
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
2
Lichamelijke Opvoeding
2
Godsdienst
2
Moderne talen
10
Nederlands
5
Frans
3
Engels
2
Wiskunde-Wetenschappen
4
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen
1
Kunstvakken
12
Beweging

2

Muziekleer
1
Koor
1
Drama
4
Creatief musiceren
2
Taalexpressie
2
Concept
1
TOTAAL
34


Geschiktheidsproef

Als je graag de richting WKD wil volgen, vragen we je om eerst deel te nemen aan een geschiktheidsproef waarbij we kijken of bij jou de basisvaardigheden voor WKD aanwezig zijn. Dat betekent niet dat je al ‘goed’ moet zijn in alles, maar wel dat we groeimogelijkheden zien voor jou op een podium.

Sommige delen van de proef kan je thuis voorbereiden, andere doe je individueel op school. Omwille van de coronacrisis kunnen we voorlopig geen workshops in groep organiseren op school. Maar mocht dit tegen de proefdag wel weer kunnen, passen we de opdrachten op school aan. De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail.

Je kan de proef afleggen op één van de volgende dagen:

  • zaterdagnamiddag 29 mei 2021 of
  • woensdagnamiddag 23 juni 2021 of
  • zaterdagnamiddag 28 augustus 2021

Wil je je aanmelden voor de proef of wil je meer informatie hierover? Mail dan naar wkd@atlascollege.be
Vermeld in deze mail zeker op welke dag je de proef komt afleggen, je gsmnummer, leeftijd en voor welk jaar je je wil aanmelden.

De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail.

Volg ons

Je kan ook volgen wat we doen op:


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in