Dans

"Dancing is just discovery, discovery, discovery" - Martha Graham

Dansen is ontdekken, ontdekken en ontdekken

Ben jij een dance-addict?
Kan je niet stilzitten als er muziek speelt?
Sta je graag in de spotlights?
Ervaar je een gevoel van vrijheid als je danst?
Wil jij leren hoe je een publiek betovert met beweging?

Kortom, heb jij een passie voor dans?
Dan is deze opleiding wat je zoekt!

Profiel

Wij zoeken leerlingen die willen schitteren in de schijnwerpers, enthousiaste dansers die niet terugschrikken van een stevig pakket aan danslessen naast een grondige algemene vorming. Ben je ambitieus en wil je 100% voor de opleiding en je eigen ontwikkeling gaan? De leerling die wij zoeken is gemotiveerd, gedisciplineerd en vooral gepassioneerd door dans.

Danservaring

Ervaring in klassiek ballet, moderne dans en/of hedendaagse dans is niet vereist! We starten in 3Dans helemaal aan de basis van alle technieken zodat iedereen kan instromen. Ervaring in ballet of hedendaagse dans geeft je wel een voordeel, maar is geen must.

Heb je enkel nog ervaring in andere dansstijlen zoals hiphop, jazz, ragga, acro, disco, stijldansen, enz., dan is instromen dus ook mogelijk.

Lessentabel

Dans


3 & 4

Basisvorming 7

Aardrijkskunde

1

Geschiedenis

2

Lichamelijke opvoeding

2

Godsdienst

2

Moderne talen

10

Nederlands

5

Frans

3

Engels

2

Wiskunde-Wetenschappen

4

Wiskunde

3

Natuurwetenschappen

1

Kunstvakken

12

Dans


Klassieke dans

4

Hedendaagse dans

4

Improvisatie & Compositie

2

Lichaamswerk

1

Danstheorie 1

**Optie: Dans

2

*Concept

1

TOTAAL

34

Leerling in beeld: Puck

Vakken

Meer informatie over de vakken vind je hier: DANS/uitleg vakken

Geschiktheidsproef

Kies jij voor onze DANSopleiding? TOP!

Voor je de studierichting Dans aanvat, vragen wij je om een geschiktheidsproef te doen. Die proef kan ons (en ook jou) al een eerste indicatie geven van je potentieel en je motivatie en duidelijk maken of de opleiding Dans iets voor jou is. De proef bestaat uit een auditie en workshops met je toekomstige leerkrachten.

Wegens de corona-maatregelen doen we de eerste stap van de proef online. In deze eerste stap maak je een solo van ongeveer 2 minuten die je ons bezorgt via mail. Je kiest zelf de muziek, de dansstijl, de locatie, enz. We vragen je ook om foto’s van lenigheidsposes op te sturen, zo kunnen we lenigheid alvast in kaart te brengen.

De tweede stap van de proef gebeurt op school. Je krijgt een korte opwarming, gevolgd door enkele oefeningen klassiek ballet. Vervolgens leer je een hedendaagse dansfrase waarmee je creatief aan de slag moet gaan. We eindigen de proef op school met een motivatiegesprek. Je weet de dag zelf of je geslaagd bent!

Je kan de proef op school komen doen op onderstaande momenten:

  • 20 juni
  • 27 juni
  • 22 augustus

Schrijf je in voor deze proef via dans@atlascollege.be

Vermeld bij je inschrijving het volgende:

  • je volledige naam
  • voor welk jaar (3 of 4 Dans) je wenst in te schrijven
  • welke dag je graag de proef wil komen afleggen.

Je ontvangt van ons een inschrijvingsformulier en alle verdere uitleg over de proef.

LET OP: via deze link kan je je inschrijven voor de geschiktheidsproef, maar ben je nog niet ingeschreven in de school. Inschrijven in de school doe je via de startpagina!

Wens je meer info over de geschiktheidsproef of heb je een andere vraag over deze studierichting, dan kan je ook altijd mailen naar dans@atlascollege.be.

FAQ

Kan ik met deze opleiding nog iets anders worden dan een danser?
Ja! We bieden naast de danslessen ook een pakket aan algemene vorming. De nadruk in deze opleiding ligt vooral op de taalvakken en minder op de wetenschapsvakken.

Moet ik danservaring hebben om te kunnen instromen?
Neen! Danservaring is een voordeel, maar is niet noodzakelijk. Wij geloven dat we van jou een danser kunnen maken!

Waar vinden de danslessen plaats?
Voor de meeste uren gaan we naar de prachtige danszaal van Sport in Genk aan het sportencomplex in Genk. De lessen improvisatie en compositie vinden plaats in in de theaterzaal van de school.

Mag ik nog danslessen volgen buiten de school?
Uiteraard! We stimuleren dit zelfs. Oefening baart kunst, dus buitenschoolse lessen zullen je alleen maar helpen verder te ontwikkelen.

Wat als ik een blessure krijg?
Elke blessure is anders natuurlijk. Er zal samen met je arts bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Eerst is het belangrijk je blessure goed in kaart te brengen door specialisten. Vervolgens gaan wij leerkrachten samen met jou en de specialisten een revalidatieplan opstellen, zodat je zo snel mogelijk terug voluit kan participeren aan de danslessen. Tijdens je blessure ga je tijdens de danslessen werken aan spiergroepen die niet geblesseerd zijn of aan beweginsanalyse. Het kan ook zijn dat je de assistent van de leerkracht wordt of (schriftelijke of andere) opdrachten krijgt om betrokken te blijven bij de klas en de lespraktijk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in