Woordkunst Drama (WKD)

"Dompel je onder in theater, zang en beweging en verover het podium."

Hou je van de spotlights? Ben je geïnteresseerd in kunst in het algemeen en ga je graag naar theater- en dansvoorstellingen? In de richting WKD leer je beter bewegen, spreken, acteren en zingen. Je leert je grenzen verleggen. Je vormt je persoonlijkheid voortdurend door zowel individueel als in groep te werken. De talen (Nederlands, Engels en Frans) zijn erg belangrijk.

Profiel

Roept het podium jou? Ben je expressief, enthousiast, taalvaardig en heb je een rijke verbeelding? Hou je ervan om in de spotlight te staan of om weg te zakken in de comfortabele stoelen van theater- en dansvoorstellingen? WKD is geschikt voor groepsspelers, maar ook voor de zelfstandige onderzoeker.

Lessentabel

Woordkunst-Drama


3de

4de

Algemene vorming

7

7

Aardrijkskunde

1

1

Geschiedenis

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Godsdienst

2

2

Moderne talen

10

10

Nederlands

5

5

Frans

3

3

Engels

2

2

Wiskunde-Wetenschappen

4

4

Wiskunde

3

3

Natuurwetenschappen

1

1

Kunstvakken

12

12

Beweging

2

2

Muziekleer

2

1

Koor

1

1

Zang

1

-

Drama

3

4

Voordracht

1

-

Dictie

1

-

Lichaamswerk

1

-

Creatief musiceren

-

2

Taalexpressie

-

2

Kunstinitiatie

1

1

TOTAAL

34

34


Geschiktheidsproef

Als je graag de richting WKD wil volgen, vragen we je om eerst deel te nemen aan een geschiktheidsproef waarbij we kijken of bij jou de basisvaardigheden voor WKD aanwezig zijn. Dat betekent niet dat je al ‘goed’ moet zijn in alles, maar wel dat we groeimogelijkheden zien voor jou op een podium.

Omwille van de coronacrisis kunnen we voor deze proef geen workshops in groep organiseren op school. Sommige delen van de proef kan je thuis voorbereiden, om ze erna te tonen tijdens een individuele sessie op school. Andere opdrachten kan je niet voorbereiden en doe je meteen ter plekke op school. We zullen je bijvoorbeeld vragen om zelf enkele schrijfopdrachten te maken en een monoloog voor te bereiden gekoppeld aan beweging. Daarnaast krijg je een opdracht omtrent begrijpend lezen en een stemopwarming. De details van de proef ontvang je via mail (zie hieronder). Je kan de proef afleggen op één van de volgende dagen:

  • woensdagnamiddag 24 juni of
  • zondagnamiddag 28 juni of
  • woensdagnamiddag 26 augustus

Wil je je aanmelden voor de proef of wil je meer informatie hierover? Mail naar wkd@atlascollege.be
Vermeld in deze mail zeker op welke dag je de proef komt afleggen, je gsm-nummer, leeftijd en voor welk jaar je je wil aanmelden.

De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail.

Volg ons

Je kan ook volgen wat we doen op

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in