Autotechnieken (D/A)

"Hoge prestaties. Keer op keer."

We gaan in deze laatste twee jaar van het secundair dieper in op de mechanismen en systemen van auto’s en de foutendiagnose. Je bestudeert de technische reglementering en analyseert tekeningen en schema’s. Dankzij de stage in het zesde jaar maak je kennis met de steeds veranderende arbeidsmarkt. Op het einde van het jaar kan je kiezen wat je doet: verder studeren voor je Bachelor Automechanica of gaan werken als garagehouder-hersteller, magazijnverantwoordelijke, technisch raadgever, technicus, …

In het zesde jaar krijg je de kans om je kennis en vaardigheden in het buitenland te gaan verbreden en verdiepen dankzij een Erasmusmobiliteit in een Europees land. Hiervoor wordt de nodige ondersteuning en begeleiding voorzien. Alvast een uitstekende voorbereiding voor het hoger onderwijs en je kansen op de arbeidsmarkt.


Profiel

Los je graag problemen op, zeker als ze te maken hebben met auto’s? Wil je meer weten over de werking van wagens en leren hoe je de juiste diagnoses kan stellen bij een defect? Bij Autotechnieken leer je dat en veel meer!


Lessentabel

Autotechnieken (TAUT)

6de

Algemene vorming

14

Aardrijkskunde – Natuurwetenschappen

1

Godsdienst

2

Geschiedenis

1

Frans

2

Engels

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

2

Wiskunde

2

Richtingsvakken

18

Elektriciteit auto

2

Onderstel & rollend gedeelte

2

Motormanagement

3

Labo autotechniek

3

Praktijk & stage auto

8

TOTAAL

32


Autotechnieken in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen