Elektriciteit (A)

Elektriciteit is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je denkt in functie van de realisatie en ontwikkelt technisch-operationele vaardigheden in huishoudelijke en niet huishoudelijke elektrische installaties, elektropneumatica, (de)montagetechnieken, sanitaire installatietechnieken en onderhoudstechnieken in een context van voertuigen.

Zo kan je in de tweede graad ontdekken waar je interesse en talent ligt én leggen we de basis om in de derde graad in onze school jouw talent verder te ontwikkelen als koelmonteur in de richting koeltechnieken, als elektrotechnisch installateur in de richting elektrische installaties of als onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen in de richting onderhoudsmechanica auto.

Lessentabel

3de jaar Elektriciteit A
3de
Godsdienst
2
Lichamelijke Opvoeding
2
Engels / Frans
2
Nederlands
3

PAV+

5
Elektriciteit
17
Digi-skills
1
TOTAAL
32

(PAV+ = Wiskunde + MAVO + Natuurwetenschappen)

Expert-uur (in het 3de jaar)

Je talent ontdekken en verder excelleren, dat is onze missie op het Atlas College.Op basis van je talent krijg je bij ons een degelijke basis en richtingsspecifieke vorming. Binnen iedere richting bieden we je daarnaast expert-uren aan: specifieke lesuren die zorgen voor een verdieping of verbreding van je studierichting.

Expert-uur DIGI-SKILLS

Omdat techniek en ICT onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn - denk maar aan technisch tekenen dat de dag van vandaag volledig digitaal gebeurt, de computergestuurde machines, alle digitale ondersteunende technieken, ... - zetten wij met een expert-uur ICT in op jullie digi-skills. In dit uur zorgen we ervoor dat jullie ICT-basis voldoende is om tijdens technische vakken sneller aan de slag te kunnen met de richtingsspecifieke soft- en hardware.

OPTIES (in het 3de jaar)

In het 3de jaar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een sportieve optie van twee lesuren.Voor voetbal komen die bovenop de 32u van het gewone les-senpakket.

De andere opties zitten in het lessenpakket van 32u. Opgelet, je kan enkel een optie volgen als je de goedkeuring van de directie hebt en een engagement aangaat om gemiste leerstof van twee lesuren op zelfstandige basis in te halen.

Wil je een sportieve uitdaging, dan kan je kiezen voor :
Gymnastiek*
Mountainbike**
Omnisport
Paardrijden**
Tennis**
Voetbal** (buiten de 32u op woensdag 5e en 6e uur)
Volleybal**

* Voor deze optie dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze optie dien je aangesloten te zijn bij een club.Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in