Hout (A)

Hout is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je maakt in de 2de graad kennis met massief hout en houtachtige plaatmaterialen. We leren je gebruik te maken van digitale technologieën om een project uit massief hout of uit plaatmateriaal voor te bereiden en machinaal te realiseren met de nodige aandacht voor innovatieve technieken. Zo leggen we in de tweede graad de basis om dan later in de derde graad bij ons op school jouw talent verder te ontwikkelen in de richting binnenschrijnwerk en interieur. Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en circulaire economie vormen een rode draad doorheen de studierichting.

Lessentabel

3de jaar Hout A

3de
Godsdienst
2
Lichamelijke Opvoeding
2
Engels / Frans
2
Nederlands
3

PAV+

5
Hout
17
Digi-skills
1
TOTAAL
32

(PAV+ = Wiskunde + MAVO + Natuurwetenschappen)

Expert-uur (in het 3de jaar)

Je talent ontdekken en verder excelleren, dat is onze missie op het Atlas College.Op basis van je talent krijg je bij ons een degelijke basis en richtingsspecifieke vorming. Binnen iedere richting bieden we je daarnaast expert-uren aan: specifieke lesuren die zorgen voor een verdieping of verbreding van je studierichting.

Expert-uur DIGI-SKILLS

Omdat techniek en ICT onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn - denk maar aan technisch tekenen dat de dag van vandaag volledig digitaal gebeurt, de computergestuurde machines, alle digitale ondersteunende technieken, ... - zetten wij met een expert-uur ICT in op jullie digi-skills. In dit uur zorgen we ervoor dat jullie ICT-basis voldoende is om tijdens technische vakken sneller aan de slag te kunnen met de richtingsspecifieke soft- en hardware.

OPTIES (in het 3de jaar)

In het 3de jaar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een sportieve optie van twee lesuren.Voor voetbal komen die bovenop de 32u van het gewone les-senpakket.

De andere opties zitten in het lessenpakket van 32u. Opgelet, je kan enkel een optie volgen als je de goedkeuring van de directie hebt en een engagement aangaat om gemiste leerstof van twee lesuren op zelfstandige basis in te halen.

Wil je een sportieve uitdaging, dan kan je kiezen voor :
Gymnastiek*
Mountainbike**
Omnisport
Paardrijden**
Tennis**
Voetbal** (buiten de 32u op woensdag 5e en 6e uur)
Volleybal**

* Voor deze optie dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze optie dien je aangesloten te zijn bij een club.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in