Sociale en Technische Wetenschappen (D)

"Met STW zit je sowieso oké."

Gezond leven en zich goed voelen, dat wil toch iedereen…

Gezondheid, welzijn, voeding en milieu zijn sterk met elkaar vervlochten.
In de studierichting STW verdiep je je in de wetenschappelijke, technische en sociale aspecten van deze thema’s. Aan de hand van concrete situaties uit je eigen leefwereld en omgeving leer je er meer over.

Een belangrijk onderdeel van de richting STW zijn de ‘integrale opdrachten’ die opgebouwd worden rond vier componenten; voeding, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en expressie. Binnen de integrale opdrachten (of IO’s) werk je rond vier competenties; sociaal-wetenschappelijke en natuurwetenschappelijke thema’s onderzoeken, een persoonsgerichte activiteit voor een groep organiseren, presenteren en de eigen studieloopbaan in handen nemen. Naast de richtingsvakken biedt STW uiteraard ook een stevig luik algemene vorming.

Profiel

Ben je sociaal, expressief, technisch en creatief aangelegd, maar ook een beetje kritisch? Houd je van problemen oplossen, sociale en natuurwetenschappelijke thema’s onderzoeken en activiteiten organiseren? Dan is deze studierichting zeker iets voor jou! Alles op je eigen maat en in je eigen tempo!

Lessentabel


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in