Koning Filip bezoekt T2 Campus

De koning bezocht in Genk de T2 Campus waar de VDAB, Syntra en de stad samenwerken rond technologie en talent. Hij gaat ook langs in het Training Lab dat zich toelegt op kunststoffen en nieuwe materialen.

TechnologiecampusZowel leerlingen als werknemers, werkzoekenden en ondernemers volgen op de T2 Campus opleidingen in hoogtechnologische labo’s die focussen op nieuwe energie, IT, nieuwe materialen en elektro. Koning Filip bezocht er verschillende duale opleidingen, zoals sanitair- en elektrotechnisch installateur.

Ook een aantal 'nieuwe' opleidingen kwamen aan bod, zoals bijvoorbeeld virtual reality animation producer, visual effects artist en soundproducer. "De koning was vooral geïnteresseerd in de VR-oefening", zegt lesgever Mustafa. (HBVL)

Eerder dit schooljaar gingen de eerste leerlingen uit het secundair onderwijs van start op de T2 Campus. Het gaat om leerlingen van het Atlascollege van de afdeling metaal en sanitair. Opmerkelijk is dat ze voor het eerst een deel van de opleiding krijgen met de hulp van een 3D virtual reality-bril. Zo moeten ze handelingen uitvoeren zoals ze dat ook zouden moeten doen in de werkelijke wereld.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen