De leerlingen van STEM bezoeken de Cosmodrome

Hieronder vinden jullie een verslag van het bezoek.


Even uitleg

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken.

First Lego league

Junior Atlas college Genk

onze projecten

opgesplitst

We hebben 2 groepen. Een groep die gaat programmeren en een groep die aan het project werkt.

2 projectgroepen

Met de projectgroep worden we ook opgesplitst. Beide groepen moeten wel een probleem oplossen in de ruimte, zo hadde ene groep het over voedsel in de ruimte en de andere groep over bereik.

Cosmodrome

Geld

Om wat meer informatie over leven in de ruimte te krijgen, wilden we graag een uitstap naar de Cosmodrome doen. Aangezien we voor deze uitstap geld nodig hadden, hebben we geld ingezameld door pannenkoeken en noten te verkopen.

Informatief

We hebben veel bijgeleerd in de Cosmodrome, zo moet een astronaut een lange opleiding volgen om ‘astronaut’ te worden. We leerden hier ook wie de eerste man was op de maan. Achteraf hadden we ook een infomoment waarbij we vragen mochten stellen over onze projecten.

de programmeurs

De leerlingen die mochten programmeren, kregen eerst uitleg over de verschillende robots. Nadien hebben ze mogen programmeren met behulp van Ipads. Nadat ze hun programma hadden afgerond, werd deze gecontroleerd.

De l

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in