Schoolmateriaal

Schoolbenodigdheden

Bij de inschrijving ontvang je een boekenlijst. De schoolboeken krijg je in het begin van het schooljaar. In de eerste schoolweek ontvang je ook verschillende ringmappen, elk vak heeft namelijk een eigen kleur. Dit zorgt voor structuur in de boekentas van de leerling en in de aanpak van de leraar in de klas.

Kleding

Het Atlas College heeft ervoor gekozen om geen uniform inte voeren. We verwachten wel dat de leerlingen in gewone, goedverzorgde kleding naar school komen. 

Onze turnkledij, bestaand uit een shirt met het Atlaslogo en het broekje, kan aangekocht worden in school. De leerlingen zorgen zelf voor geschikte turnpantoffels en zwemkledij.

Info over de sportkledij ontvang je bij de definitieve inschrijving.

Laptopproject

Vanaf het schooljaar 2022-2023 zullen alle leerlingen van hetJunior Atlas College beschikken over een eigen laptop. Dat kadertin het laptopproject van het Atlas College en het Digisprong-project van de Vlaamse overheid.

Met de laptop kunnen we het zelfstandig werk van de leerling stimuleren, op maat differentiëren, de creativiteit bevorderen, alsook de leerlingen wegwijs maken in alle ICT-vaardigheden.

In de eerste graad hebben we gekozen voor het in bruikleen geven van een toestel. De gebruiksvergoeding voor één schooljaar bedraagt 50 EUR. In dat bedrag is alle nodige software en een verzekering inbegrepen. We hebben ons uiterste best gedaan om dit bedrag zo laag mogelijk te houden. Je krijgt de laptop bij de start van het schooljaar en je mag het toestel het hele schooljaar gebruiken, ook tijdens de vakanties. Aan het einde van de eerste graad lever je het toestel terug in. Voor de goede werking in de klas vragen we dat elke leerling het toestel van de school gebruikt.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen