Eerste graad 2A

LessenroosterTalent 1

Dankzij de brede eerste graad blijven alle keuzemogelijkheden in de tweede graad open. De leerlingen hebben zo de kans om te ervaren welke onderwijsrichting het best beantwoordt aan hun capaciteiten en belangstelling.

 • Klassieke Talen - Latijn (L) en Grieks-Latijn (GL)
  Als je kiest voor de basisoptie Latijn, maak je kennis met de wereld van de oude Romeinen. Je leert Latijnse teksten lezen en begrijpen. Je wordt ondergedompeld in de Romeinse cultuur.
  In de lessen Grieks maak je een ontdekkingsreis door de Griekse wereld.
 • Moderne Talen en Wetenschappen
  Leerlingen met interesse in wetenschappen en wiskunde en met Nederlands, Frans en Engels als favoriete vakken kiezen voor deze basisoptie. Deze leerlingen worden niet afgeschrikt door teksten, verslagen en mondelinge presentaties. Ze willen groeien in het zoeken naar wiskundige en wetenschappelijke oplossingen
 • STEM-Wetenschappen
  Wetenschappen en techniek staan centraal in deze basisoptie. Creatieve oplossingen zoeken voor technische en/of wetenschappelijke problemen. Nieuwe technologieën ontdekken en leren gebruiken vormen een uitdaging voor leerlingen in deze basisoptie met veel doorstromingsmogelijkheden in de tweede graad.
 • Kunst en Creatie
  Ben je creatief en hou je ervan om met allerlei materialen en technieken te experimenteren? Tekenen, 2D en 3D- werkjes creëren, experimenteel dansen, toneel spelen, ... horen thuis in deze basisoptie.
  Wij inspireren je graag om zelf aan de slag te gaan en je eigen stijl te ontwikkelen. Creatief denken, ontdekken, beleven en creëren staan voorop in de basisoptie Kunst en Creatie.
 • Maatschappij en Welzijn
  Deze basisoptie richt zich tot leerlingen die sociaal voelend zijn. Ook is er aandacht voor maatschappelijke en culturele thema’s. De focus ligt op het verkennen van de maatschappij en welzijn, gezondheid, lichaamszorg, lifestyle en voeding.
 • Sport
  Deze basisoptie is ideaal voor leerlingen met interesse in sport en wetenschappen. Het vak wetenschappen sluit aan bij het sportieve aspect van deze optie. Leerlingen die voor deze basisoptie kiezen, zijn bereid om vele, verschillende sporten uit te oefenen.
 • Economie en Organisatie
  Ben je benieuwd naar hoe producten in de winkel terechtkomen? Ben je geïnteresseerd in het bedrijfsleven? Kom je graag te weten hoe wij als klanten, maar ook hoe bedrijven werken aan duurzaamheid? Heb je interesse in de nieuwe technologische en digitale toepassingen in de economische wereld? Werk je graag met de computer? Antwoord je vaak ‘ja’? Dan is deze basisoptie iets voor jou.
 • STEM-Technieken
  Bij STEM-technieken zoeken we een gezond evenwicht tussen ‘denken’ en ‘doen’. De nadruk ligt op de samenhang tussen het ontwerp en het maken van een eindproduct. Deze leerlingen zijn praktisch ingesteld en maken kennis met de basistechnieken uit mechanica, bouw, hout, metaal en elektriciteit.

Talent 2

Je keuze van het eerste jaar kan je eventueel verderzetten in het tweede jaar. Het is natuurlijk ook mogelijk om een volledig andere keuze te maken.

Optie

In de optie-uren kan je kiezen voor een sport. Als je hiervoor kiest, heb je uiteraard 34 lesuren per week.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in