Excursie Xanten 2 Latijn

Op 6 mei brachten onze leerlingen van het tweede jaar Latijn een bezoek aan Xanten. Hieronder een relaas van deze excursie.

’s Ochtends vroeg stonden we allemaal klaar om met de bus naar een leerrijk avontuur te vertrekken. Na een busrit van anderhalf uur kwamen we aan in Xanten. De leerkrachten deelden aan ons de bundel, de vragenlijst en een plannetje van het park uit zodat we zeker niet zouden verdwalen!

Nadat we onze boekentassen en jassen in de lockers gelegd hadden, vertrokken we in groepen naar het museum. Een gids gaf ons daar een interessante uitleg over hoe de termen er vroeger uit hadden gezien, hoe Xanten onstaan was en nog veel andere indrukwekkende dingen!

Nadat de gids onze rondleiding door het museum had beëindigd, gingen we op zoek naar een plaats om te eten. Allemaal samen aten we ofwel onze boterhammen op ofwel bestelden we daar lekkere frietjes met eventueel zelfs worst. Met gevulde magen gingen we op zoek naar de antwoorden op het vragenlijstje. Elk nieuw gebouw had weer een ander interessant verhaal te vertellen.

Het meest indrukwekkende gebouw vond ik toch wel het amfitheater, maar de andere gebouwen en opgravingen waren zeker ook de moeite waard!! Toen de vragenlijst was ingevuld kregen we nog even vrije tijd op het terrein. Om half 4 vertrok de bus met vermoeide kinderen (en ook leerkrachten) terug naar Genk. Thuis kwamen we moe maar ook wat slimmer aan. Éen ding was zeker, we hadden heel wat te vertellen aan onze ouders over deze leuke uitstap.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in