Infosessie smartschool voor nieuwe ouders

Beste ouder(s)

Uw dochter/zoon start deze week in het Junior Atlas College. We hopen dat zij/hij zich snel thuis zal voelen in onze school.

We begrijpen dat de overstap naar de middelbare school ook voor u een spannend moment is. Om u zo goed mogelijk te informeren over onze organisatie en de vorderingen van uw kind, maken wij gebruik van het digitaal leerplatform Smartschool.

Smartschool is een elektronische leeromgeving, die aan gebruikers toelaat om documenten en informatie uit te wisselen via internet. De leerlingen en ouders hebben toegang tot dit communicatiemiddel. Via dit platform kan u ook in contact komen met de titularis, vakleerkrachten, leerlingenbegeleiders,… Dankzij de Smartschool App bent u altijd mee, ook wanneer u onderweg bent.

U surft naar de website https://atlascollege.smartschool.be en u meldt zich aan met de opgegeven gebruikersnaam en het voorlopige wachtwoord. Bij uw eerste aanmelding zal u akkoord moeten gaan met het Smartschoolreglement en een nieuw wachtwoord moeten kiezen. Alsook zal u een aantal verplichte, persoonlijke gegevens moeten invullen. Als u zich correct heeft aangemeld, zal u op de startpagina terechtkomen.

De leerling ontvangt het account op school tijdens een workshop. We bezorgen elke ouder(s) een brief met zijn/haar persoonlijk co-account via de post.

Hoe kan u dit platform efficiënt gebruiken? Waar vindt u als ouder belangrijke info? Hoe kan u contact opnemen met titularis of vakleerkrachten? Hoe installeert u de app?

Indien u hierbij hulp nodig heeft, helpen we u graag verder.

We organiseren op vrijdag 10 september 2021 gedurende de dag een aantal infosessies op school.

o 08.45 u. - 09.15 u.

o 09.30 u. – 10.00 u.

o 13.15 u. – 13.45 u.

o 15.00 u. -15.30 u.

We vragen om hiervoor in te schrijven, indien u interesse heeft. Het aantal plaatsen per sessie is beperkt. Inschrijven kan via deze QR-code.

Indien dit moment niet voor u past, kan u tijdens het oudercontact in september of tijdens de infoavond ‘Leren studeren in Junior’ in oktober voor ondersteuning bij ons terecht.

Met vriendelijke groet

Team Junior

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in