Leerling in de kijker: Oguz Ercan 2STME

Oguz Ercan is 13 jaar en woont in Genk. Hij zit in klas 2STME en zijn hobby’s zijn voetballen en dj’en. In zijn vrije tijd kan je hem bij het buurthuis terugvinden. Op school is Oguz verantwoordelijk voor de schoolradio.

Oguz Ercan is 13 jaar en woont in Genk. Hij zit in klas 2STME en zijn hobby’s zijn voetballen en dj’en. In zijn vrije tijd kan je hem bij het buurthuis terugvinden. Op school is Oguz verantwoordelijk voor de schoolradio en daarom zorgt hij samen met Yarno Houben (2MSTa) tijdens de middagpauze voor de leukste muziek.

Welke studierichting volg je op school?

Ik volg de richting techniek en mechanica. Ik ben geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Daarnaast ben ik erg handig.

Wat houdt deze richting in?

Wij krijgen alle vakken die de afdeling ASO heeft behalve vakken als economie en wetenschappelijk werk. We hebben zeven uur technologische activiteit in de plaats, daar leren wij basisvaardigheden zoals solderen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Elke avond ga ik naar het buurthuis. Daar doen we allerlei activiteiten, op maandag koken we bijvoorbeeld en op donderdag gaan we freerunnen. Onlangs zijn we ook gestart met een muziekproject, we gaan een liedje maken met een artiest. Leuke vooruitzichten dus..

Vorig jaar was je dj tijdens SJB Fest. Hoe was dat meegevallen?

Het was een heel mooie ervaring, ik heb een halfuur mogen ‘deejayen’. Ik was wel heel erg zenuwachtig, want het was voor mij de eerste keer dat ik mocht optreden voor zoveel mensen. Werken met een groot mengpaneel was ook nieuw voor mij. Ik trilde van de zenuwen, daardoor heb ik ook een foutje gemaakt.

Hoe heb jij leren deejayen?

Drie jaar geleden heb ik het mezelf aangeleerd door veel filmpjes te bekijken. Ik heb ook steeds geoefend op een groter mengpaneel. Onlangs heb ik mijn eigen Youtube-kanaal aangemaakt onder de naam ‘Dj Oguz’ en ben ik remixen beginnen maken. Mijn muziekstijl is voornamelijk hiphop.

Is er iemand naar wie je erg opkijkt?

Martin Garrix (bekende dj), hij draait op grote festivals en hij maakt goede nummers.

Hoe ben je bij de schoolradio terechtgekomen?

Mevrouw Gebruers (leerkracht muziek) heeft me gevraagd om te helpen met de schoolradio. Samen met Yarno Houben (2MSTa) draai ik tijdens de middagpauze op dinsdag en donderdag de populairste muziek van het moment. We draaien muziek die in de top 100 staat van Spotify. Leerlingen kunnen binnenkort ook nummers aanvragen. Als leerlingen iets willen verkopen op de speelplaats voor een goed doel, kunnen wij het ook via onze micro promoten.

Waar zitten jullie ’s middags?

Er is een ‘radiokotje’ naast de eetzaal voorzien.

Je bent nogal een bezig bij! Heb je dan nog wel tijd voor je schoolwerk?

Ik probeer mijn schoolwerk goed vooruit te plannen. Elke avond maak ik ook mijn schooltas op tijd klaar en na het buurthuis bereid ik mijn taken voor. Tot nu toe kan ik het goed combineren.

Bedankt voor het interview Oguz!

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in