Leerling in de kijker. Eline Bex 1A2.1

Eline Bex uit 1A2.1 behaalde een tijdje geleden de nationale titel in het tennis bij de U12.

Eline Bex behaalt nationale titel

Vandaag hebben we de eer om Eline Bex, leerling uit 1A2.1, te interviewen. Zij won het Belgisch kampioenschap U12. Zij geeft een inkijk in haar schooljaar, waarbij ze studeren met tennissen combineert.

Dag Eline, ik heb je uitgenodigd omwille van een uitmuntende prestatie. Waarvoor een welverdiende proficiat! Wat heb je precies bereikt en hoe voel je je daarmee?

“Ik ben Belgisch Kampioen U12 in tennis geworden. Een geweldig gevoel en ook een hele opluchting. Zo’n prestatie maak je meestal niet mee en ik heb er hard voor moeten werken.”

Een hele prestatie op een jonge leeftijd! Hoe heb je je daarop voorbereid?

“Ik heb eerst verschillende wedstrijden gespeeld alvorens ik de finale bereikte. Het was hard zwoegen, want ik trainde maar liefst zes keer per week. Uiteindelijk is het allemaal de moeite waard geweest.”

Heb je ondanks al die trainingen en voorbereiding nog tijd gehad voor je taken van school?

“ Gelukkig houdt het Junior Atlascollege rekening met mijn sport. Zo kunnen we toetsen in samenspraak met de leerkrachten plannen. Taken en studeren plan ik zelf met mijn mama thuis.”

Wanneer en waar vinden je trainingen plaats?

“Ik mag vier keer in de week mijn sport beoefenen. Ik kan zowel op school als na school trainen voor mijn sport. Het is een zeer fijne afwisseling tussen de lessen volgen en mijn sport beoefenen.”

Wij wensen Eline en onze andere tennissers nog veel succes.


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in