Leerling in de kijker: Jessica Julien 1A8.2

Jessica is een leerling van het eerste jaar met een groot tekentalent. Vanzelfsprekend volgt ze de richting Kunst in Atlas Junior.

Jessica is een leerling van het eerste jaar met een groot tekentalent. Vanzelfsprekend volgt ze de richting Kunst in Atlas Junior. Tijdens de pauzes en na school heeft ze steeds haar schetsboek in de ene hand en in de andere een etui met tekengerei. We stellen haar graag aan jullie voor.

Dag Jessica. Je tekent enorm graag, dat staat als een paal boven water. Wat teken je het liefst en wat het meest?


Ik teken het liefste dieren, maar momenteel besteed ik de meeste tijd aan het schetsen van mensen. Hierbij zoom ik vooral in op het gezicht, niet zo zeer op de volledige persoon. Ik voel dat ik nog wat moet groeien om iemand zo realistisch mogelijk na te tekenen. (Ze toont enkele werken.) Niet slecht, toch?

Het zijn inderdaad schitterende tekeningen! Volg je hiervoor lessen of is dit een aangeboren talent?


Zoals jullie weten volg ik de richting kunst, ik zit in de klas 1A8.2. Verder ga ik sinds vorig jaar naar de academie van Maaseik, eerder bekend als de tekenschool. Ik ben sinds mijn vierde levensjaar al creatief bezig. Ik heb van mezelf het talent om zo goed te tekenen, maar op school en op de academie leer ik mijn werken nog meer te verfijnen.

Ik zie in je schetsboek dat je zowel met potlood als met pen kan tekenen. Het lijkt me ontzettend moeilijk om met een balpen foutloos te tekenen. Je bent wel degelijk een natuurtalent! Welk beroep zou je later willen uitvoeren, misschien iets in de kunst?

Mijn ouders vertellen me dat ik eerst graag zong en daarom zangeres wou worden. Die passie is nu weg, maar ik zit wel in het koor van onze school. Mijn voorkeur gaat uit naar kunstenares, maar helaas zal ik hiervan moeilijk kunnen leven. Ik heb verder nog geen idee welke richting ik wil volgen na mijn middelbare carrière.

Dat is volkomen normaal. Je bent nog erg jong en die keuze ligt nog ver weg. Bovendien begeleidt de school je in jouw studiekeuze gedurende de jaren. Een laatste vraagje: Deel je ook tekeningen uit?

Ik heb al enkele tekeningen weggegeven wanneer iemand het vraagt of om iemand te verrassen. Zo hebben mijn klasgenoten en vrienden op het internaat enkele tekeningen van mij in hun kamer.

Wat een leuk cadeau!
Bedankt voor je tijd en nog heel veel succes. Blijf vooral verder tekenen, want het is de moeite waard!

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen