Leerling in de kijker: Molly Bamps 2TW1

Afgelopen zomer won Molly Bamps de eerste plaats in het beachvolleybalseizoen. Zij deelt haar ervaringen met ons.

Eerste plaats voor Molly Bamps in het beachvolleybalseizoen

Afgelopen zomer won Molly Bamps de eerste plaats in het beachvolleybalseizoen. Zij deelt haar ervaringen met ons.

‘Het beachvolleybalseizoen in 2019 is een zeer mooi seizoen voor mijn beachpartner, Annelore Bex, en mezelf. Het was een lange lijst van tornooien waaronder: het Limburgs kampioenschap U14, Vlaams kampioenschap U14 en het Belgisch kampioenschap U14. In de drie belangrijke wedstrijden werden we steeds nummer één.

Het Limburgs kampioenschap vindt plaats in Maaseik op 29 en 30 juni 2019. Tijdens dit tornooi krijgen we niet zoveel tegenstand, maar de hoge temperaturen boven de 30 graden Celsius maakt het extra moeilijk.

Na het Limburgs kampioenschap spelen we het Vlaams kampioenschap, ook dit tornooi vindt plaats in Maaseik, maar een maand later namelijk op 28 juli. Daar voelen we snel dat de tegenspelers sterk staan en we meer tegenstand krijgen. Vooral de finale is zenuwslopen, maar alsnog winnen we met 2-0. Dankzij de overwinning worden we meteen gekwalificeerd voor het Belgisch kampioenschap.

Op maandag 12 augustus vindt het Belgisch kampioenschap plaats aan de kust, Knokke. Bij aankomt blijkt dat er geen Waalse ploegen meespelen, waardoor we maar drie matchen moeten spelen. We betreuren dit, maar veel tijd is er niet om stil te staan. We beginnen meteen aan de zwaarste wedstrijd. Hiervoor hebben we een hele zomer voor gewerkt! Net zoals de vorige matchen, winnen we met een mooie score van 2-0. We sluiten met deze score het beachvolleybalseizoen zeer tevreden af en nemen de titel “Belgisch kampioen” naar huis.’

We wensen Molly (uit 2TW1) en Annelore proficiat met hun topprestatie namens het Atlascollege!

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in