We vroegen enkele nieuwe leerlingen van het eerste jaar naar hun studiekeuze en de ervaringen van de eerste schooldag.

Mattiz Bogaerts 1A1.2

Vorig jaar zat ik in de Zonnewijzer in Zonhoven.  In het Junior Atlas College kan ik Latijn combineren met mijn tennis, dus was de keuze vlug gemaakt.  Ik zit nu samen met enkele vrienden van de tennis in de klas en dat is natuurlijk super.  Vandaag deden we enkele leuke kennismakingsspelletjes waaronder 'Kraak de code', met een klein geschenkje van de klasleraren als beloning.

Emily Van Hoof 1A2.3

Ik kom van de basisschool Sterrenrijk van Genk.  Ik heb gekozen voor het talent STEM aangevuld met Kunst. Tijdens het bezoek aan school was iedereen erg aardig en vriendelijk en bovendien kon ik voor STEM en Kunst kiezen, dus koos ik voor het Atlas College.  Ik kende nog niemand in mijn klas, maar de eerste schooldag is heel goed en leuk verlopen. De leerkrachten lijken me heel tof.

Dini 1A4.1

Vorig schooljaar ging ik naar De Loep in Diepenbeek. Ik koos voor het Junior College, omdat je er kan kiezen uit Talenten. Ik vind het leuk dat je uit verschillende sporten kan kiezen. Mijn keuze is gevallen op Frans-wiskunde aangevuld met gymnastiek. Ik vond het ook fijn dat ik al iemand kende in de klas. De eerste dag is bijzonder leuk verlopen.

Linn 1A8.2

Vorig schooljaar zat ik op de Floor en Tijn in Opglabbeek, Oudsbergen.  Nu heb ik gekozen voor de combinatie Kunst als Talent 1, aangevuld met gymnastiek als Talent 2.  Er was geen andere school waar ik zulk een keuze kon maken. De eerste schooldag is goed en vlot verlopen, ook al omdat ik reeds enkele leerlingen kende.  We hebben vandaag leuke kennismakingsspelletjes gespeeld en aan het eind van de dag kregen alle leerlingen van het eerste jaar een ijsje.

Ramazan 1OK4

Ik kom van basisschool Stippestap. Ik koos voor het Junior Atlas College, omdat dat het beste voor mij was.  In 1B heb ik verder de keuze gemaakt voor techniek en Move.  De eerste dag is heel goed verlopen. We hebben heel leuke activiteiten gedaan.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen