Romeinse dag 29 januari

Op 29 januari hadden onze leerlingen van het eerste jaar Latijn hun Romeinse dag. Enkele leerlingen maakten een verslagje.

De Romeinse dag was een dag vol leuke activiteiten. In de voormiddag hebben wij geluisterd naar een Romein uit het Romeinse leger. Hij vertelde wat meer over de uitrustingen, het voedsel en de wapens. Daarna hebben we nog een leuke groepsfoto gemaakt. Tijdens de middag hebben wij genoten van een heerlijke lasagne en een dessert naar keuze. Na de middag hebben de leerkrachten voor ons een quiz voorzien met onder andere Julius Caesar en Cleopatra als jury. Daarna zat het er jammer genoeg al weer op!

Linde Janssen en Luna Vanhorenbeek uit 1A1.1

Afgelopen dinsdag hadden we met alle Latijnse klassen van de eerste graad een Romeinse dag. Het tweede, derde en vierde lesuur kwam er een Romein vertellen over van alles uit de tijd van de Romeinen, zoals over de legers, beroepen, muntstukken, kleren, wapens en nog wat andere dingen. Tijdens de middagpauze kregen we lekkere lasagne en een dessert. We konden kiezen tussen vegetarische lasagne, lasagne met vis of gewone. Ik koos de gewone en als dessert had ik tiramisu gekozen. Namiddag hadden we ook nog een leuke quiz met 10 groepen die elk de naam van een Romeinse god of godin kregen. Mijn groep heette Diana, de godin van de jacht, bossen en maan.We eindigden gedeeld derde. Toen was het gedaan. Ik had nog een achtste uur PO, maar dat ging snel voorbij. Het was zeker geen dag om snel te vergeten. In de positieve zin.

Mats Lenaerts uit 1 A 1.1

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in