Leerling in de kijker: Jasmine Pace (5LMT)

Jasmine Pace - 5LMT

Jasmine Pace uit 5LMT is dit keer onze leerling in de kijker. Dat is niet nieuw, want als tweedejaarsstudente aan het vroegere Sint-Jan Berchmanscollege werd ze al eens geïnterviewd over haar danstalent. Nu, enkele jaren later, is ze naast dansen een opkomende ster in de muziekwereld.

Dag Jasmine, wij kennen jou al uit ‘leerling in de kijker’ waarbij je meer vertelde over jouw danstalent, klopt dat? Het artikel is wel drie jaar geleden.
‘Ja zeker, maar tegenwoordig ben ik meer bezig met zingen dan met dansen. Dankzij mijn broer ben ik in deze nieuwe wereld terechtgekomen. Toch dans ik nog steeds bij Dansexpress in Zutendaal. Helaas is het te druk om intensief bezig te zijn met dansen, zingen en schoolwerk tegelijk. Voorlopig leg ik de focus nu op het zingen en natuurlijk ook op school (lach).’

Wij hebben wat opzoekingswerk gedaan en daaruit blijkt dat je recent tweemaal een interview hebt afgelegd op de radio. Dat is een grote stap om bekend te worden. Hoe is dat in zijn werk gegaan?

‘Mijn broer heeft een liedje van mezelf naar de radio GRK uit Genk gestuurd en zij namen contact met mij op. Deze radiostudio heeft mijn contactgegevens doorgespeeld naar de zender ‘MFY’ uit Houthalen. MFY staat voor Music For You. Zij belden mij op en vervolgens heb ik bij beide zenders een interview afgelegd. Ik was erg zenuwachtig, vooral bij de zender MFY. Ik had namelijk slechts twee minuten om me voor te bereiden en daarna gingen we meteen live. Daarop was ik niet voorbereid’, vertelt Jasmine al lachend als ze hierop terug blikt.

Je vertelt dat je nummer werd ingezonden, is dat je eigen nummer?

‘Ja klopt! Ik heb een workshop gevolgd in Rotterdam bij de bekende producer Haroon B. en die dag hebben we samen het nummer gecomponeerd. De tekst was wel al klaar en ik had ook een eigen melodie hierop gevonden, maar deze hoorde er uiteindelijk niet zo goed bij. Haroon B. maakt zijn eigen beats en begeleidde me bij de zoektocht naar de juiste muziek. Vervolgens hebben we de tekst aangepast, zodat het een verhaal werd en zo ontstond mijn eerste zelfgeschreven nummer ‘Mistake’.

Een eigen nummer geschreven en gezongen, dat kan niet iedereen hoor. Mistake gaat over liefde en de problemen daarrond. Is het gebaseerd op een eigen ervaring?

Nee hoor, ik houd ervan om verhalen te schrijven. Dat doe ik al sinds het 6de studiejaar, maar ik heb hiermee nooit iets gedaan. Nu ik wat ouder ben en de hulp van mijn broer kreeg , ben ik verder aan de slag gegaan en is er een liedje uitgekomen.

Je hebt in het begin van je middelbare carrière gedanst. Wanneer ben je begonnen met zingen?

Al sinds de lagere school zong ik graag. Op een dag zei mijn toenmalige zanglerares dat ik me moest inschrijven in de muziekacademie. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb zelfs piano en gitaarlessen gevolgd. Momenteel speel ik enkel nog piano, omdat het een drukke periode met school is.

Heb je er al over nagedacht om je in te schrijven voor The Voice, de zangwedstrijd op vtm?

Ja, antwoordt Jasmine overtuigd. Helaas val ik net uit de boot omwille van mijn leeftijd. Voor The Voice – kids ben ik te oud en voor The Voice (volwassenen) ben ik te jong. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben.

Nog een laatste vraagje: Wat is je lievelingsgenre om te luisteren en te zingen?

Ik ga graag naar concerten van Ariana Grande of Justin Timberlake met mijn mama, broer of vriendinnen. Zelf zing ik meestal in de stijl van Amy Winehouse.

Je bent een ontzettend leuke dame met een prachtige stem! Wij bedanken je voor dit interview en verwachten een ticketje als het zover is in The Voice hé. Veel succes Jasmine!
Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in