Latijn (D)

"“Non scholae sed vitae discimus” - Wij leren niet voor de school maar voor het leven."

In de tweede graad Latijn ga je dieper in op de cultuur, de geschiedenis en de literatuur van het Oude Rome aan de hand van authentieke teksten van Caesar en Ovidius. Je ontdekt op die manier de enorme invloeden van deze oude beschaving op onze moderne wereld. Bovendien zal de studie van Latijn je een beter zicht geven op de structuren van een aantal moderne vreemde talen. Naast Latijn bieden we je ook een brede waaier van algemene vakken aan, met een bijzondere focus op wiskunde.

Profiel

Je hebt in de eerste graad met succes de basis gelegd van je klassieke vorming en je wilt je nu meer verdiepen in de Romeinse literatuur, cultuur en geschiedenis. Toon je daarenboven een grote interesse voor wiskunde en de algemene vakken? Deins je niet terug voor wat geheugentraining? Dan is de richting Latijn zeker iets voor jou!

En daarna?

De meest logische vervolgrichtingen in de derde graad zijn Latijn – wiskunde en Latijn – moderne talen. Afhankelijk van je aanleg en interesse kies je de tweede pool. De richting wetenschappen – wiskunde is ook een haalbare kaart, gezien de brede vorming die je in de tweede graad hebt genoten.

Lessentabel

*** LESSENTABEL ONDER VOORBEHOUD***

Latijn D

3de 4de
Basisvorming 20

20

Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Biologie 1 1

Chemie

1 1
Engels
2
2
Frans
3
3
Fysica
1
1
Geschiedenis
2
2
Kompas 1 1
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Nederlands
4
4
Richtingspecifieke vorming
10
10
Latijn
5
5
Wiskunde

4

4

Uitbreiding wiskunde OF moderne vreemde talen
1

1

Experturen 2 2
TOTAAL
32
32


*** LESSENTABEL ONDER VOORBEHOUD***

Latijn in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen