Latijn (D)

"“Non scholae sed vitae discimus” - Wij leren niet voor de school maar voor het leven."

Latijn is een sterk theoretische studierichting. Ze combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid aanbod Latijn en een uitgebreid pakket wiskunde. De leerlingen verdiepen zich in het taalsysteem van het Latijn en verwerven via het lezen van teksten een dieper inzicht in de taal en cultuur van de klassieke oudheid.

Profiel

  • Je hebt inzicht in complexe leerinhouden, legt vlot verbanden tussen leerinhouden en kan logisch redeneren;
  • Je kan complexere leerinhouden in een beperkt tijdsbestek verwerven;
  • Je beschikt over een sterk taalgevoel;
  • Je hebt interesse in cultuur, literatuur en filosofie;
  • Je bent in staat zijn om geordend te denken en wiskundig abstracte begrippen en concepten te hanteren.

En daarna?

De meest logische vervolgrichtingen in de derde graad zijn Latijn – wiskunde en Latijn – moderne talen. Afhankelijk van je aanleg en interesse kies je de tweede pool. De richting wetenschappen – wiskunde is ook een haalbare kaart, gezien de brede vorming die je in de tweede graad hebt genoten.

Lessentabel

Latijn D

3de 4de
Basisvorming 20

20

Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 3 3
Geschiedenis
2
2
Kompas 1 1
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Natuurwetenschappen 3 3
     -Biologie      1      1
     -Chemie      1      1
     -Fysica      1      1
Nederlands
4
4
Richtingspecifieke vorming
10
10
Latijn

5

5

Wiskunde

4

4

Uitbreiding wiskunde OF Spaans 1 1
Experturen* 2 2
TOTAAL
32
32

Keuzemogelijkheden experturen*

EDIT
Kruip je graag in je pen? Vind je het leuk om foto’s creatief te bewerken? Surf je regelmatig door de nationale en internationale nieuwssites? Ben je gebrand om alle laatste Atlasnieuwtjes met de wereld te delen? Dan is EDIT iets voor jou. Een gloednieuwe, blitse, Genkse ‘gazet’ ziet het licht! Start de persen!

ESPORTS

Zijn woorden als ‘grinden’, ‘noob’, ‘quickscope’, en ‘utility’ jou niet vreemd? Ben je geïnteresseerd in het competitief én veilig, bewust en verantwoordelijk spelen van multiplayer games op professioneel niveau? In teamverband of individueel? Stopt het voor jou niet bij gamen, maar heb je ook interesse in het werk achter de schermen in de Esportswereld? Kies dan voor het talent Esports, de digitale topsport van jouw generatie.

I AMM

Sta je verwonderd in het leven? Heb je interesse in de denkwijze van anderen? Wil je met een kritische en tolerante blik naar jezelf, de mens en de maatschappij kijken? Denk je eraan om psycholoog, pedagoog of criminoloog te worden? Dan is I AMM (aarde – mens – maatschappij) wel iets voor jou!

LEGO-LAB

Ben je een begeesterd blokkenbouwer die geen uitdaging uit de weg gaat? Zie het gerust groots en groei zo misschien uit tot een legendarische Legomaster!

LIFESTYLE

Ben je creatief? Zijn mode, stijl en fashion sleutelwoorden voor jou? Wil je jezelf specialiseren in kleuradvies? Jezelf, een vriend(in), ... een complete make-over geven? Vind je innerlijke rust en de weg daarnaartoe belangrijk? Komt je innerlijk en uiterlijk goed voelen op de eerste plaats? Dan is LIFEstyle-lifeSTYLE zeker iets voor jou.

MASC-LAB

Heb je interesse in de wereld rondom jou en wil je graag de achtergrond van natuurlijke processen ontdekkend leren in boeiende projecten? Wil je later misschien dokter, laborant of astrofysicus worden? Ben je altijd op zoek naar het ‘Hoe?’, het ‘Wat?’ en het ‘Waarom?’, dan is het talent MASC-lab (Maths & Sciences) je op het lijf geschreven.

TAALATELIER

Ni hăo! Wil je jezelf onderdompelen in een nieuwe vreemde taal buiten het Engels of het Frans? Vind je meertaligheid belangrijk voor het latere, professionele leven? Sluit dan aan bij het taalatelier! Bienvenido!

SPORT

Atletiek
Dans*
Gamb-IT (schaken)*
Gymnastiek**
Mountainbike****
Omnisport***
Paardrijden****
Tennis**
Voetbal**
Volleybal**

* Voor dit talent dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze talenten dien je aangesloten te zijn bij een club.
*** Voor deze talenten is er een inschalingsproef voor niveaugroepen.
**** Bewijs van ervaring

PROJECT X
Vind je je gading niet in één van onze experturen? Geen paniek! We ontvangen je graag in Project X. In deze twee lesuren ontwikkel je je digiskills, terwijl je projectmatig leert werken. Ontdek hoe je innovatieve, digitale oplossingen bedenkt en jezelf uitdaagt in een creatieve omgeving.

Experturen worden enkel ingericht bij voldoende belangstelling! Voor bepaalde experturen is er een maximum aantal deelnemers.

Latijn in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen