Grieks-Latijn (D)

"Ontdek het heden door het verleden!"

In de tweede graad Grieks-Latijn ga je dieper in op de cultuur, de geschiedenis en de literatuur van het Oude Rome en het Oude Griekenland. Je doet dit aan de hand van authentieke teksten van Caesar en Ovidius, maar ook van Griekse schrijvers zoals Herodotus en Xenophon. Je ontdekt op die manier de enorme invloeden van deze oude beschavingen op onze moderne wereld. Bovendien zal de studie van Grieks en Latijn je een beter zicht geven op de structuren van een aantal moderne vreemde talen. Naast Latijn en Grieks bieden we je ook een brede waaier van algemene vakken aan, met een bijzondere focus op wiskunde.

Profiel

Je hebt in de eerste graad met succes de basis gelegd van je klassieke vorming en je wilt je nu meer verdiepen in de Romeinse en oud-Griekse literatuur, cultuur en geschiedenis. Toon je daarenboven een grote interesse voor wiskunde en de algemene vakken? Deins je niet terug voor wat geheugentraining? Dan is de richting Grieks-Latijn zeker iets voor jou!

En daarna?

De meeste leerlingen kiezen in de derde graad voor Latijn – wiskunde of Latijn – moderne talen. Afhankelijk van je aanleg en interesse kies je de tweede pool. Ook de richting wetenschappen – wiskunde is een haalbare kaart, gezien de brede vorming die je in de tweede graad hebt genoten.

Lessentabel

*** LESSENTABEL ONDER VOORBEHOUD***

Grieks-Latijn D
3de 4de
Basisvorming 20

19

Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1

1

Biologie 1 1

Chemie

1 1
Engels 2

2

Frans 3 3
Fysica 1 1
Geschiedenis 2 2
Kompas 1 -
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Richtingspecifieke vorming 12 13
Grieks 4 4
Latijn 4 4
Wiskunde 4

4

Uitbreiding wiskunde OF moderne vreemde talen

-

1

TOTAAL 32

32

*** LESSENTABEL ONDER VOORBEHOUD***


Grieks-Latijn in beeld


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen