Uitstap: Aken

Onderstaand verslag werd ons bezorgd door enkele leerlingen van 5LMT, 5MTWE, 5MTTO, 6EMTb en 6MTTO.

Aken 2019

Op vrijdag 15 november vertrokken we samen met nog enkele andere klassen richting Aken. De koude hield ons zeker niet tegen om er een leuke en leerrijke dag van te maken. Op ons programma stond een stadswandeling en een bezoek in de Dom. In de namiddag was er nog een straatinterview.

Toen we aankwamen werden we meteen verwelkomd door de intensieve geur van de Elisenbrunnen. Het warme water, dat reuma zou verhelpen, trok meteen onze aandacht. Aan de Elisenbrunnen werd eerst een groepsfoto gemaakt en daarna begonnen we in groepjes van 2 of 3 onze stadswandeling. We kregen echter ook een bundel met opdrachten die we tijdens onze wandeling moesten uitvoeren. Om deze vragen op te lossen werd er soms hulp ingeschakeld van iemand uit Aken.

Toen we met deze vragen klaar waren hadden we de gelegenheid om naar de ‘Aquis Plaza’ te gaan.
Dat is een groot en bekend shoppingcenter in Aken. Hier bevond zich ook de KFC, waar wij natuurlijk niet aan konden weerstaan.

Om half 2 werden we terug aan de Elisenbrunnen verwacht om samen met de hele groep de Dom te gaan bezichtigen. Zowel de maquette als de binnenkant van de Dom werden grondig bestudeerd.
Meneer Van de Sijpe gaf ons de geschiedenis van de Dom mee voor we naar binnen gingen.

De binnenkant van de Dom is minstens even indrukwekkend als de buitenkant.
De gouden mozaïeken en de vele tierlantijntjes gaven het dan ook een mooie meerwaarde.
Jammer genoeg hebben we de twee Latijnse spreuken niet kunnen ontcijferen, buiten enkele woordjes. Ook de troon van Karel de Grote, die boven al de rest staat, hebben we kunnen zien.

Na onze groepsuitstap in de Dom kregen we opnieuw een vragenblad. Het was tijd voor de straatinterviews. Ook hier werkten we weer in groepjes. We moesten de vragen oplossen door de voorbijgangers aan te spreken. Deze interviews werden ook opgenomen met onze gsm als bewijs voor onze leerkracht dat wij wel degelijk met de Duitse taal bezig waren. Als we na deze opdracht nog tijd overhadden, konden we eventueel een souvenirtje of de bekende ‘printen’ van Aken kopen.

Om half 4 kwamen we terug samen aan de Elisenbrunnen en we vertrokken moe, maar voldaan terug naar huis. Het was zeker en vast een uitstap die we ons nog lang zullen herinneren.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in