K&V in Granada

K&V gaat internationaal!

Zeven leerlingen en drie leerkrachten zijn zondag 2 februari voor enkele dagen vertrokken naar Granada (Spanje) in het kader van een uitwisselingsproject van Erasmus+. Ze zullen er samen met leeftijdsgenoten uit Italiƫ, Cyprus, Letland en Spanje debatteren en onderzoek doen rond democratie in Europa. Nadien verwerken ze de brainstormsessies tot een mini-theaterstuk dat ze ter plaatse opvoeren. Dit uitwisselingsproject is een unieke kans voor wie Europees wil (mee)denken en de grenzen van het klaslokaal en de eigen buurt wil overstijgen. Deze week is de start van een twee jaar durende uitwisseling tussen de vijf landen. In mei volgt de tweede uitwisseling in Letland.

Op de foto's een greep uit de activiteiten: presentatie van onze school, onze stad en ons land aan de anderen, internationale teambuilding en verbroedering, repetitie, historische gids in Maracena, debat/rollenspel rond democratie, bezoek aan de historische wijk Albaicin en het imposante Alhambra en de opvoering van 'ons' stuk.

Woensdag: D-day. Onze leerlingen speelden hun zelfgemaakte stuk voor de andere uitwisselingsstudenten. Niet zonder zenuwen - maar die veranderden al gauw in voldoening en trots! En de andere uitwisselingsstudenten beloonden hen met een staande ovatie!


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in