Architecturale en Beeldende Kunsten (D/A)

"My hand is the extension of the thinking process, the creative process." ― Tadao Ando

Profiel

Ben je creatief en nieuwsgierig en word je geïnspireerd door beelden? Heb je een goed ruimtelijk inzicht en oog voor nauwkeurigheid, detail en afwerking? 

Welkom in de richting Architecturale en Beeldende Kunsten (ARBK). Hier maak je kennis met Lab (architecturale kunsten en architectuurtekenen) en Atelier (beeldende kunst van het platte vlak en in de ruimte en waarnemingstekenen).

Via thematische opdrachten ga je creatief en toegepast aan de slag en verwerf je inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, ritme, compositie en ruimte. Beelden werk je uit met allerlei technieken en materialen zoals architectuurtekenen, schilderen, constructiekunst, keramiek, tekenen, bouwmaterialen en druktechnieken.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Lab en Atelier samen en blenden architecturale kunsten en beeldende kunsten. Je werkt rond verschillende thema’s, die via een artistieke weg toegelicht worden. Met behulp van kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu. Er wordt over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld van wat kunst is en kan zijn!

Kunstenrichting

In Architecturale en Beeldende Kunsten ontwikkel je je architecturale en beeldende kennis en vaardigheden vanuit een concrete en praktische invalshoek. Het pakket algemene vorming is minder wetenschappelijk-wiskundig dan in de richting Architecturale en Beeldende Vorming.

Lessentabel

Architecturale en Beeldende Kunsten
ARBK D/A D/A
3de 4de
Algemene Vorming 21 21
Aardrijkskunde 1

1

Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4
4
Frans
2
2
Engels
2
2
Wiskunde
3
3
Natuurwetenschappen
2

1

Kunstgeschiedenis
2
2
Kunstvakken

13

13
ABC
1

2

Lab (Architecturale Kunsten)

   Architecturale Kunsten

   Architectuurtekenen


4

2


4

2

Atelier (Beeldende Kunsten)

   Beeldende Kunsten 2D

   Beeldende Kunsten 3D

   Waarnemingstekenen


2

2

2


2

2

2

Meav*

TOTAAL
34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs
A - gericht op de arbeidsmarkt

*Meav: Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Architecturale en Beeldende Kunsten in beeldKom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen