Architecturale en Beeldende Kunsten (D/A)

"My hand is the extension of the thinking process, the creative process." ― Tadao Ando

Profiel

Ben je nieuwsgierig en word je geïnspireerd door beelden? Heb je een goed ruimtelijk inzicht en oog voor nauwkeurigheid, detail en afwerking? Wil je leren hoe materiaal en functie met elkaar verbonden zijn en wil je op een andere manier leren kijken naar de wereld om je heen?

Welkom in de richting Architecturale en Beeldende Kunsten (ARBK). Hier maak je kennis met Lab en Atelier om zo je eigen artistieke beeldtaal te ontdekken.

Via thematische opdrachten ga je artistiek en toegepast aan de slag. Je verwerft inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, compositie en ruimte en je leert allerlei technieken en materialen kennen om je zo beeldend uit te drukken in architectuurtekenen, schilderkunst, keramiek, constructiekunst, vrije grafiek, collage- en assemblagekunst en waarnemingstekenen.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Lab en Atelier samen, hier blenden architecturale kunsten en beeldende kunsten. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu en je krijgt handvaten aangereikt om dit te analyseren. Dit onderzoek helpt je om je ideeën te onderbouwen en uit te werken in je logboek. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld!

Kunstenrichting

In Architecturale en Beeldende Kunsten ontwikkel je je architecturale en beeldende kennis en vaardigheden vanuit een concrete en praktische invalshoek. Het pakket algemene vorming is minder wetenschappelijk-wiskundig dan in de richting Architecturale en Beeldende Vorming.

Lessentabel

Architecturale en Beeldende Kunsten
ARBK D/A D/A
3de 4de
Algemene Vakken 21 21
Aardrijkskunde 1

1

Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 3
3
Natuurwetenschappen
2

1

Kunstgeschiedenis
2
2
Kunstvakken

13

13
ABC
1

2

Lab (Architecturale Kunsten)

   Architecturale Kunsten

   Architectuurtekenen


4

2


4

2

Atelier (Beeldende Kunsten)

   Beeldende Kunsten 2D

   Beeldende Kunsten 3D

   Waarnemingstekenen


2

2

2


2

2

2

TOTAAL
34
34

D/A - doorstroming naar hoger onderwijs of arbeidsmarkt

Architecturale en Beeldende Kunsten in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen