Architecturale en Beeldende Vorming (D)

"Space is the breath of art." ― Frank Lloyd Wright

Profiel

Ben je creatief en nieuwsgierig en heb je een grote interesse in architectuur, bouwkunst en beeldende kunst? Wil je leren om je ideeën nauwkeurig en gedetailleerd uit te werken en schrik je niet terug van een stevig pakket wiskunde en natuurwetenschappen?

Welkom in de richting Architecturale en Beeldende Vorming (ARBV). Hier maak je kennis met de vakken Lab en Atelier om zo je eigen artistieke beeldtaal te ontdekken.

Via thematische opdrachten ga je creatief en conceptueel aan de slag. Je verwerft inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, compositie en ruimte en je leert allerlei technieken en materialen kennen om je zo beeldend uit te drukken in in architectuurtekenen, schilderen, constructiekunst, keramiek, tekenen, bouwmaterialen en druktechnieken.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Lab en Atelier samen, hier blenden architecturale en beeldende vorming. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld!

Vormingsrichting

In Architecturale en Beeldende Vorming leer je abstract denken en zelfstandig werken en ontwikkel je architecturale en beeldende kennis en vaardigheden. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent.

Lessentabel

Architecturale en Beeldende Vorming
ARBV D D

3de

4de
Algemene Vorming 25 25
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2

2

Godsdienst 2 2
Nederlands
4
4
Frans
3
3
Engels
2
2
Wiskunde
5
5
Natuurwetenschappen
3
3
Kunstgeschiedenis
2
2
Kunstvakken

9

9
ABC 1 1
Lab (Architecturale Vorming)

   Architecturale Vorming
   Architectuurtekenen


3

1


3

1

Atelier (Beeldende Vorming) 4 4

Meav*TOTAAL
34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs
*Meav: Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Architecturale en Beeldende Vorming in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen