Architecturale en Beeldende Vorming (D)

"Space is the breath of art." ― Frank Lloyd Wright

Profiel

Ben je nieuwsgierig en heb je een grote interesse in architectuur, bouwkunst en kunst? Wil je je artistieke ideeën in je hoofd vertalen naar beelden? Schrik je niet terug van een stevig pakket wiskunde en natuurwetenschappen en werk je je ideeën nauwkeurig en gedetailleerd uit?

Welkom in de richting Architecturale en Beeldende Vorming (ARBV). Hier maak je kennis met de vakken Lab en Atelier om zo je eigen artistieke beeldtaal te ontdekken.

Via thematische opdrachten ga je artistiek en conceptueel aan de slag. Je verwerft inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, compositie en ruimte en je leert allerlei technieken en materialen kennen om je zo beeldend uit te drukken in architectuurtekenen, schilderkunst, keramiek, constructiekunst, vrije grafiek, collage- en assemblagekunst en tekenkunst.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Lab en Atelier samen, hier blenden architecturale en beeldende vorming. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu en je krijgt handvaten aangereikt om dit te analyseren.  Dit onderzoek helpt je om je ideeën te onderbouwen en uit te werken in je logboek. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld!

Vormingsrichting

In Architecturale en Beeldende Vorming leer je abstract denken en zelfstandig werken en ontwikkel je architecturale en beeldende kennis en vaardigheden. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent.

Lessentabel

Architecturale en Beeldende Vorming
ARBV D D

3de

4de
Algemene Vakken 25 25
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2

2

Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Wiskunde 5 5
Natuurwetenschappen 3 3
Kunstgeschiedenis
2
2
Kunstvakken

9

9
ABC 1 1
Lab (Architecturale Vorming)

   Architecturale Vorming
   Architectuurtekenen


3

1


3

1

Atelier (Beeldende Vorming) 4 4
TOTAAL
34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs

Architecturale en Beeldende Vorming in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen