Woordkunst-Drama (D)

“Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.” ― Carl Sagan

Profiel

Roept het podium jou en wil je graag je gedachten vertalen naar een voorstelling? Ben je expressief en enthousiast en heb je een rijke verbeelding? Wil je je graag verdiepen in theater en taal?

Welkom in de richting Woordkunst-Drama (WKD). Hier maak je kennis met woord, theaterspel, beweging en creatief musiceren. In deze richting leren wij je beter bewegen, spreken, acteren en zingen. In creatieve en thematische opdrachten ga je de uitdaging aan om je grenzen te verleggen en wordt je persoonlijkheid voortdurend gevormd door zowel individueel als in groep te werken.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is waar Woord, Theater en Beweging samenkomen. Hier komt datgene wat je op de vloer leert, samen met een theoretisch kader. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over wat podiumkunsten is en kan zijn. Je maakt kennis met het werk van podiumkunstenaars en beeldende kunstenaars van vroeger en nu en je krijgt handvaten aangereikt om hun artistiek werk te analyseren. Dit proces en onderzoek helpt je om je ideeën en thema’s verder te onderbouwen in de andere kunstvakken. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld van de podiumkunsten!

Vormingsrichting


In Woordkunst-Drama leer je abstract denken en zelfstandig werken en ontwikkel je kennis en vaardigheden binnen de podiumkunsten. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent en gevoel hebt voor de talen Nederlands, Engels en Frans.

Lessentabel

Woordkunst-Drama
WKD D D

3de

4de
Algemene Vakken 24 24
Aardrijkskunde 1

1

Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 5 5
Frans 3 3
Engels 2 2
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen
3
3
Kunstgeschiedenis
1
1
Kunstvakken

10

10
ABC

1

1
Woord 2

2

Theaterspel 3 3
Beweging 2 2
Creatief musiceren 2 2
TOTAAL
34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs

Geschiktheidsproef

Als je graag de richting WKD wil volgen, vragen we je om eerst deel te nemen aan een geschiktheidsproef waarbij we kijken of bij jou de basisvaardigheden voor WKD aanwezig zijn. Dat betekent niet dat je al ‘goed’ moet zijn in alles, maar wel dat we groeimogelijkheden zien voor jou op een podium.

>>> Je kan de proef afleggen op één van de volgende dagen:

  • zaterdag 4 mei 2024 (10.00 u)
  • zaterdag 29 juni 2024  (10.00 u)
  • woensdag 21 augustus 2024 (10.00 u)
  • donderdag 29 augustus 2024 (14.00 u)

>>> Wil je je aanmelden voor de proef of wil je meer informatie hierover? 

  • Mail naar wkd@atlascollege.be
  • Vermeld in deze mail zeker op welke dag je de proef komt afleggen, je gsmnummer, je leeftijd en voor welk jaar je je wil aanmelden.
  • De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail. Sommige delen van de proef kan je thuis voorbereiden, andere doe je individueel of in groep op school.

Als je je inschrijft voor de geschiktheidsproef ben je nog niet ingeschreven voor WKD. Inschrijven doe je na de proef op school of via de startpagina!

Woordkunst-Drama in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen