Woordkunst-Drama (D)

“Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.” ― Carl Sagan

Profiel

Roept het podium jou en sta je graag in de spotlights? Ben je expressief, enthousiast, taalvaardig en heb je een rijke verbeelding?

Welkom in de richting Woordkunst-Drama (WKD). Hier maak je kennis met woord, theaterspel, beweging en creatief musiceren. In deze richting leren wij je beter bewegen, spreken, acteren en zingen. In creatieve en thematische opdrachten ga je de uitdaging aan om je grenzen te verleggen en wordt je persoonlijkheid voortdurend gevormd door zowel individueel als in groep te werken. 

Vormingsrichting

In Woordkunst-Drama leer je abstract denken en zelfstandig werken en ontwikkel je kennis en vaardigheden binnen de podiumkunsten. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent en gevoel hebt voor de talen Nederlands, Engels en Frans.

Lessentabel

Woordkunst-Drama
WKD D D

3de

4de
Algemene Vorming 24 24
Aardrijkskunde 1

1

Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst
2
2
Nederlands
5
5
Frans
3
3
Engels
2
2
Wiskunde
4
4
Natuurwetenschappen
3
3
Kunstgeschiedenis
1
1
Kunstvakken

10

10
Woord 2

2

Theaterspel 3 3
Kunstinitiatie 1 1
Beweging 2 2
Creatief musiceren 2 2
Meav*
TOTAAL
34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs
*Meav: Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Geschiktheidsproef

Als je graag de richting WKD wil volgen, vragen we je om eerst deel te nemen aan een geschiktheidsproef waarbij we kijken of bij jou de basisvaardigheden voor WKD aanwezig zijn. Dat betekent niet dat je al ‘goed’ moet zijn in alles, maar wel dat we groeimogelijkheden zien voor jou op een podium.

Sommige delen van de proef kan je thuis voorbereiden, andere doe je individueel op school. Omwille van de coronacrisis kunnen we voorlopig geen workshops in groep organiseren op school. Maar mocht dit tegen de proefdag wel weer kunnen, passen we de opdrachten op school aan. De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail. 

Je kan de proef afleggen op één van de volgende dagen:

  • woensdagnamiddag 18 mei 2022 (13.30 u) of
  • zondag 26 juni 2022  (13.00 u) of
  • zaterdag 20 augustus 2022 (9.30 u)
  • dinsdag 30 augustus 2022 (14.15 u)

Het exacte uur wordt later aangevuld. Wil je je aanmelden voor de proef of wil je meer informatie hierover? Mail dan naar wkd@atlascollege.be
Vermeld in deze mail zeker op welke dag je de proef komt afleggen, je gsmnummer, leeftijd en voor welk jaar je je wil aanmelden.

De gedetailleerde opdrachten van de proef ontvang je via mail.

WKD in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen