Beeldende en Audiovisuele Vorming (D)

"If we are to change our world view, images have to change." ― David Hockney

Profiel

Denk je in beelden en niet in woorden? Heb je een grote interesse in beeldcultuur, media en kunst en schrik je niet terug van een stevig pakket wiskunde en natuurwetenschappen?

Welkom in de richting Beeldende & Audiovisuele Vorming (BAUV). Hier maak je kennis met de vakken Atelier en Studio om zo je eigen artistieke beeldtaal te ontdekken.

Via thematische opdrachten ga je creatief en conceptueel aan de slag. Je verwerft inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, compositie en ruimte en je leert allerlei technieken en materialen kennen om je zo beeldend uit te drukken in film, schilderen, fotografie, keramiek, beeldbewerking, montage, tekenen, druktechnieken en geluid.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Atelier en Studio samen, hier blenden beeldende en audiovisuele vorming. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld!

Vormingsrichting

In Beeldende & Audiovisuele Vorming leer je abstract denken en zelfstandig werken en ontwikkel je beeldende en audiovisuele kennis en vaardigheden. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent.

Lessentabel

Beeldende en Audiovisuele Vorming
BAUV D D

3de

4de
Algemene Vorming 24 24
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Wiskunde
4
4
Natuurwetenschappen
3
3
Kunstgeschiedenis
2
2
Kunstvakken

10

10
ABC 2 2
Studio (Audiovisuele Vorming)

4

4
Atelier (Beeldende Vorming) 4

4

Meav*
TOTAAL
34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs
*Meav: Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Beeldende en Audiovisuele Vorming in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen