Beeldende en Audiovisuele Vorming (D)

"If we are to change our world view, images have to change." ― David Hockney

Profiel

Heb je veel verbeelding en fantasie en wil je verhalen bedenken? Heb je een grote interesse in nieuwe media en beeldende kunst? Schrik je niet terug van een stevig pakket wiskunde en natuurwetenschappen en wil je je artistieke ideeën in je hoofd vertalen naar stilstaande en bewegende beelden? 

Welkom in de richting Beeldende & Audiovisuele Vorming (BAUV). Hier maak je kennis met de vakken Atelier en Studio om zo je eigen artistieke beeldtaal te ontdekken.

Via thematische opdrachten ga je artistiek en conceptueel aan de slag. Je verwerft inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, compositie en ruimte en je leert allerlei technieken en materialen kennen om je zo beeldend uit te drukken in videokunst, schilderkunst, keramiek, digitale beeldbewerking, fotografie, constructiekunst, vrije grafiek, montage, geluid, collage- en assemblagekunst, digitale media en tekenkunst.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Atelier en Studio samen, hier blenden beeldende en audiovisuele vorming. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu en je krijgt handvaten aangereikt om dit te analyseren. Dit onderzoek helpt je om je ideeën te onderbouwen en uit te werken in je logboek. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld!

Vormingsrichting

In Beeldende & Audiovisuele Vorming leer je abstract denken en zelfstandig werken en ontwikkel je beeldende en audiovisuele kennis en vaardigheden. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent.

Lessentabel

Beeldende en Audiovisuele Vorming
BAUV D D

3de

4de
Algemene Vakken 24 24
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 3 3
Kunstgeschiedenis 2 2
Kunstvakken

10

10
ABC 2 2
Studio (Audiovisuele Vorming)

4

4
Atelier (Beeldende Vorming) 4

4

TOTAAL 34 34

D - doorstroming naar hoger onderwijs

Beeldende en Audiovisuele Vorming in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen