Beeldende en Audiovisuele Kunsten (D/A)

“Art is not what you see, but what you make others see.” ― Edgar Degas

Profiel

Ben je creatief en nieuwsgierig en word je geïnspireerd door beelden? Heb je een grote interesse in beeldcultuur, media en kunst?

Welkom in de richting Beeldende & Audiovisuele Kunsten (BAUK). Hier maak je kennis met Atelier (beeldende kunst van het platte vlak en in de ruimte en waarnemingstekenen) en met Studio (fotografie, video en digitale media).

Via thematische opdrachten ga je creatief en toegepast aan de slag en verwerf je inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, ritme, compositie en ruimte. Beelden werk je uit met allerlei technieken en materialen zoals film, schilderen, fotografie, keramiek, beeldbewerking, montage, tekenen, druktechnieken en geluid.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Atelier en Studio samen en blenden beeldende kunsten en audiovisuele kunsten. Je werkt rond verschillende thema’s, die via een artistieke weg toegelicht worden. Met behulp van kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu. Er wordt over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld van wat kunst is en kan zijn!

Kunstenrichting

In Beeldende & Audiovisuele Kunsten ontwikkel je je beeldende en audiovisuele kennis en vaardigheden vanuit een concrete en praktische invalshoek. Het pakket algemene vorming is minder wetenschappelijk-wiskundig dan in de richting Beeldende en Audiovisuele Vorming.

Lessentabel

Beeldende en Audiovisuele kunsten
BAUK

D/A

D/A

3de 4de
Algemene Vorming 21 21
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 2

1

Kunstgeschiedenis 2 2
Kunstvakken

13

13
ABC1

2

Studio (Audiovisuele Kunsten)

   Fotografie

   Video
   Digitale Media


2

2

2


2

2

2

Atelier(Beeldende Kunsten)

   Beeldende Kunsten 2D

   Beeldende Kunsten 3D
   Waarnemingstekenen


2

2

2


2

2

2

Meav*
TOTAAL 34
34

D - doorstroming naar hoger onderwijs
A - gericht op de arbeidsmarkt

*Meav: Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Beeldende en Audiovisuele Kunsten in beeldKom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen