Beeldende en Audiovisuele Kunsten (D/A)

“Art is not what you see, but what you make others see.” ― Edgar Degas

Profiel

Ben je nieuwsgierig en wil je op een andere manier leren kijken naar de wereld om je heen? Denk je in beelden en niet in woorden? Durf je jezelf onderdompelen in de wereld van geluid en montage en experimenteren met nieuwe media en materialen?

Welkom in de richting Beeldende en Audiovisuele Kunsten (BAUK). Hier maak je kennis met Atelier en met Studio om zo je eigen artistieke beeldtaal te ontdekken.

Via thematische opdrachten ga je artistiek en toegepast aan de slag. Je verwerft inzicht in de beeldende elementen vorm, kleur, compositie en ruimte en je leert allerlei technieken en materialen kennen om je zo beeldend uit te drukken in videokunst, schilderkunst, keramiek, digitale beeldbewerking, fotografie, constructiekunst, vrije grafiek, montage, geluid, collage- en assemblagekunst, digitale media en waarnemingstekenen.

Ontdek. Beleef. Experimenteer.

Het vak ABC is het hart van de richting: hier komen Atelier en Studio samen, hier blenden beeldende kunsten en audiovisuele kunsten. Aan de hand van verschillende kijkwijzers leer je kijken en nadenken over kunst. Je maakt kennis met het werk van kunstenaars van vroeger en nu en je krijgt handvaten aangereikt om dit te analyseren. Dit onderzoek helpt je om je ideeën te onderbouwen en uit te werken in je logboek. In ABC wordt er over kunst gesproken, kritisch gekeken naar kunst en vooral – je raakt geïnspireerd door kunst. Met andere woorden: je wordt helemaal ondergedompeld in de artistieke wereld!

Kunstenrichting

In Beeldende en Audiovisuele Kunsten ontwikkel je je beeldende en audiovisuele kennis en vaardigheden vanuit een concrete en praktische invalshoek. Het pakket algemene vorming is minder wetenschappelijk-wiskundig dan in de richting Beeldende en Audiovisuele Vorming.

Lessentabel

Beeldende en Audiovisuele kunsten
BAUK

D/A

D/A

3de 4de
Algemene Vakken 21 20
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 2

1

Kunstgeschiedenis 2 2
Kunstvakken

13

14
ABC1

2

Studio (Audiovisuele Kunsten)

   Fotografie

   Video
   Digitale Media


2

2

2


2

2

2

Atelier(Beeldende Kunsten)

   Beeldende Kunsten 2D

   Beeldende Kunsten 3D
   Waarnemingstekenen


2

2

2


2

2

2

TOTAAL 34 34

D/A - doorstroming naar hoger onderwijs of arbeidsmarkt

Beeldende en Audiovisuele Kunsten in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen