Dans (D)

"Learning to walk sets you free, learning to dance gives you the greatest freedom of all: to express with your whole self, the person you are." ― Melissa Hayden

Profiel

Barst je van energie, ben je gedreven en heb je een passie voor dans? Wil je leren hoe je een publiek betovert met beweging?

Welkom in de richting Dans (DANS). Hier maak je kennis met klassieke dans, hedendaagse dans, hiphop, creatie en lichaamswerk. In deze richting leren wij je allerlei vaardigheden aan binnen verschillende dansstijlen en bewegingskunst. Aan de hand van basistechnieken binnen elke dansvorm leer je stap voor stap improviseren en creëren met dans. Je gaat de uitdaging aan om je grenzen te verleggen in onze dansstudio en samen gaan wij op zoek naar je fysieke mogelijkheden. Je leert om dans en kunst met een open geest te benaderen en over de grenzen heen te kijken van de verschillende dansstijlen. 

Danservaring


Danservaring in één of meerdere van de verschillende aangeboden dansstijlen geeft je een voordeel, maar is niet vereist. Heb je toch al enige danservaring, dan dagen we je uit om je techniek en expressie te verbreden aan de hand van verdiepende leerdoelen. Zo werken wij op maat van iedere unieke leerling. Kom dan naar de auditieworkshop en ontdek onze dansopleiding!

Vormingsrichting

In Dans heb je, naast een uitdagend pakket aan danslessen, ook een brede algemene vorming. Je kiest voor deze vormingsrichting als je ook theoretisch sterk bent.

Lessentabel

Dans 
DANS D D

3de

4de
Algemene Vorming 23 23
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans
3
3
Engels
2
2
Wiskunde
4
4
Natuurwetenschappen
3
3
Kunstgeschiedenis
1
1
Kunstvakken

11 + (2)

11 + (2)
Klassieke dans44
Hedendaagse dans22
Hiphop22
Creatie22
Danstheorie & Kunstbeschouwing11
Lichaamswerk (optie)22
Meav* 1 1
TOTAAL
34 + (2)
34 + (2)

D - doorstroming naar hoger onderwijs
*Meav: Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming

Auditieworkshop

Kies jij voor Dans? TOP!

Voor je start aan de studierichting Dans vragen wij je om bij ons een workshop te volgen waarin je kennismaakt met de vakleerkrachten, het schoolgebouw en je toekomstige klasgenoten.

Deze eerste ontmoeting werkt in twee richtingen. Jij leert de school en de leerkrachten kennen en je kan al eens proeven van onze werkwijze en onze vakgebieden. Daarnaast brengen de leerkrachten je potentieel, motivatie, persoonlijkheid, vaardigheden en talent in kaart. Samen gaan we op het einde van de workshop in gesprek met jou en je ouders om te bekijken of deze opleiding bij je past.

Ter voorbereiding van deze auditieworkshop vul je een formulier in met je gegevens, je motivatie en je dans- en/of sportervaring. Alle andere onderdelen gebeuren op school tijdens de workshop. Je krijgt bij ons korte workshops in lichaamswerk, klassiek ballet, hedendaagse dans, hip hop en creatie. De leerkrachten helpen je tijdens de workshops. Het zijn eerder korte lesjes dan een examen. We gaan dus samen aan de slag en kijken of je leerpotentieel hebt.

>>> Je kan deelnemen aan één van de auditieworkshops op:

  • 21 mei 2022 van 9.30 tot 12.00 u
  • 26 juni 2022 van 9.30 tot 12.00 u
  • 27 augustus 2022 van 9.30 tot 12.00 u

>>> Schrijf je in voor de auditieworkshop via dans@atlascollege.be.

Vermeld bij je inschrijving het volgende:

  • je volledige naam;
  • voor welk jaar je wenst in te schrijven (3-4-5 Dans);
  • welke dag je graag de workshop wil komen volgen.

Je ontvangt van ons een inschrijvingsformulier en alle verdere uitleg.
Als je je inschrijft voor één van de auditieworkshops ben je nog niet ingeschreven voor de school. Inschrijven in de school doe je via de startpagina!

Wens je meer info over de auditieworkshop of heb je een andere vraag over deze studierichting, mail dan naar dans@atlascollege.be.

Dans in beeld

Veelgestelde vragen

  • Kan ik met deze opleiding nog iets anders worden dan een danser? Ja! Naast de danslessen volg je nog 23 lesuren algemene vorming waar je een stevig pakket aan wetenschappen en talen krijgt. Deze algemene vorming zorgt ervoor dat je nog gemakkelijk kan wisselen van studierichting in de tweede graad. Ook pin je met deze studiekeuze jezelf niet vast aan het worden van een danser. je kan nog veel andere studierichtingen kiezen in het hoger onderwijs na het afstuderen.
  • Moet ik danservaring hebben om te kunnen instromen? Nee! Danservaring is een voordeel, maar is niet noodzakelijk. Wij geloven dat we van jou een danser kunnen maken!
  • Waar vinden de danslessen plaats? Voor de meeste uren gaan we naar de prachtige danszaal van Sport in Genk aan het sportcomplex in Genk. De lessen lichaamswerk en creatie vinden plaats in de theaterzaal van de school.
  • Mag ik nog danslessen volgen buiten de school? Uiteraard! We stimuleren dit zelfs. Oefening baart kunst, dus buitenschoolse lessen zullen je alleen maar helpen verder te ontwikkelen. Je maakt met je buitenschoolse lessen je eigen individuele pad als danser compleet. Zo kan je na de schooluren je verdiepen in een dansstijl of een aanvullende dansstijl doen die je niet krijgt binnen de opleiding.
  • Wat als ik een blessure krijg? Elke blessure is anders natuurlijk. Er zal samen met je arts bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Eerst is het belangrijk je blessure goed in kaart te brengen door specialisten. Vervolgens gaan wij leerkrachten samen met jou en de specialisten een revalidatieplan opstellen, zodat je zo snel mogelijk terug voluit kan participeren aan de danslessen. Tijdens je blessure ga je tijdens de danslessen werken aan spiergroepen die niet geblesseerd zijn of aan bewegingsanalyse. Het kan ook zijn dat je de assistent van de leerkracht wordt. Je blijft betrokken bij de les en we zetten in op andere doelen en vaardigheden die je alsnog verder ontwikkelen.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen