Industriële vormgeving (Productdesign) (D/A)

"The Details are not the details, they make the design" - Charles Eames

Wil je aan de slag als assistent-productdesigner? Dit unieke Se-N-Se jaar kan je daarbij verder helpen. We richten ons op de creatieve en technische aspecten van niet alleen productvormgeving, maar ook presentatie. Dit Se-N-Se jaar bereidt je helemaal voor op de arbeidsmarkt door de nauwe samenwerking met verschillende bedrijven, maar je kan ook perfect verder studeren en kiezen voor richtingen zoals Productdesign, Interieur of Grafische vormgeving.

Profiel

Ben je creatief en heb je een grote belangstelling voor creatieve en technische aspecten van productvormgeving met een kritisch oog voor detail? Wil je mee vormgeven aan de producten van morgen met behulp van de laatste nieuwe tools en technieken? Dan is dit SE-N-SE jaar ideaal voor jou!

Lessentabel

Industriële Vormgeving (IV)

Algemene vorming

8

Nederlands

2

Engels

2

Bedrijfsbeheer

4

Kunstvakken

26

Productontwikkeling

     Materiaalkunde

     Ontwerp en presentatie

     3D modeling en printing

     Industrieel tekenen

     Visualisatie

Designkunst

Stage

Studiereis

26

TOTAAL

34

Stage - praktijkervaring

Maak kennis met het werkveld en neem de kans om drie maanden praktijkervaring op te doen in diverse ontwerpbureaus, bij interieurontwerpers, bedrijven in de grafische sector of in de reclamesector. Bekijk hier alvast de bedrijven waar voormalige studenten reeds stage liepen.

Productontwikkeling

Leer werken met een 3D printer of een lasercutter om je eigen prototypes te vervaardigen die je in 3D-Cadsoftware ontworpen hebt. Onze afdeling beschikt over zijn eigen 3D-printer en lasercutter.

Productdesign in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen