Wake up, shake up, start up finale part

Dinsdag 4 december volgden de studenten van de derde graad mode de laatste workshop van GoodPlanet in samenwerking met Junior Argonauts.

Junior Argonauts vzw is een non-profit organisatie die jongeren helpt in hun ontdekkingstocht naar wat ze écht graag doen. Hiervoor organiseren ze ondernemerskampen waarin ze de zoektocht naar passie (zichzelf leren kennen), talent en ondernemerschap op een unieke manier aan elkaar koppelen. Ze leren jongeren alles over het opstarten van een bedrijf zoals een businessplan opstellen, je weg zoeken in de verscheidenheid van jobaanbiedingen, een bedrijf zoeken waar je je creativiteit en talenten kan ontplooien, leren pitchen, een marketingplan opmaken en sociale media gebruiken. Kortom eigenlijk jongeren helpen om van hun passie hun beroep te maken.


Karolien De Craecker, co – founder geeft deze workshop dit jaar in 25 scholen. 5 groepen geselecteerd uit de deelnemende scholen krijgen de kans om een ondernemingskamp van drie dagen te volgen. Onze ideeën van de eerste workshop werden uitgewerkt. We hebben ons concept om de wereld met circulaire economie (= grondstoffen gaan herbestendigen) beter te maken verfilmd. Het driedaagse ondernemingskamp vindt plaats tijdens de paasvakantie in Antwerpen. Indien Antwerpen geen haalbare kaart is, kan de school als locatie dienen. Door de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven kan het team van Junior Argonauts de jongeren begeleiden en coachen om hun creatief ondernemerstalent te ontwikkelen. Zij stellen de individuele talenten en vaardigheden centraal. Wij krijgen als jongeren zo voeling met de richting die wij uitwillen.

Karolien toonde ons middels een PowerPointpresenatie een overzicht van de organisaties die textiel hergebruiken. Maffia maakt rugzakken die gemaakt zijn uit zeildoeken. Oude jeansbroeken worden verwerkt tot isolatiemateriaal. Carpet of life maakt tapijten van kleding die worden weggegooid. Zwijgen is geen optie is tevens een manier om te ondernemen. Zij hebben zowel een blog als een vlog en bouwen een online community op. Ze nemen aldus de nodige stappen om boodschappen te verspreiden over de hele wereld. Voorts wensen zebesprekingen aan te gaan met de grote namen enerzijds en de kleine particulieren anderzijds teneinde een impact te hebben op beleid. Swishing biedt aan vrouwen de mogelijkheid om hun kleding en miskopen te ruilen. In kledingbibliotheken kan je kleding lenen en om de zoveel dagen kan je het dan terug brengen. Be right is gevestigd in Antwerpen en zij geven workshops rond circulaire economie binnen de textiel. Zij brengen met groepen bezoeken aan tweedehandswinkels, kringloopwinkels en winkels met een duurzaam concept.

In februari valt het verdict en weten wij of er een winnend groepje van het Atlas College een ondernemerskamp of Hackaton mag gaan volgen.

Nog een kleine boodschap… Make The World Better!



Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen