Maatschappij en Welzijnswetenschappen (D)

"Sociologie en psychologie zijn zoals alle wetenschappen: ze onthullen wat verborgen is."

De studierichting Maatschappij- en welzijnswetenschappen combineert een brede algemene vorming met een inleiding in de filosofie, de sociologie en de psychologie. Dat gebeurt vanuit concrete voorbeelden uit de samenleving en de gezondheids- en welzijnssector. Daarnaast ontwikkel je een sociologisch en psychologisch begrippenkader en leer je verbanden te zien met betrekking tot de hedendaagse samenleving, de mens en zijn gedrag.

Profiel

Interesseert de wetenschappelijke studie naar je eigen gedrag en dat van anderen jou? Wil je je communicatieve skills aanscherpen? Wil je nadenken over essentiƫle levensvragen en ben je bereid om kritisch om te gaan met informatie en maatschappelijke verschijnselen? Dan is de theoretisch gerichte studierichting Maatschappij- en Welzijnswetenschappen zeker iets voor jou!

En daarna?

De meeste leerlingen kiezen in de derde graad voor de logische vervolgopleiding Welzijnswetenschappen. Afhankelijk van je talenten en interesses is een overstap naar een andere richting (zoals bijv. Gezondheidszorg of Opvoeding en begeleiding) zeker ook mogelijk.

Lessentabel

Maatschappij en Welzijnswetenschappen
3de 4de
Basisvorming

23

22
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde
1

1

Biologie 1 1
Chemie 1 1
Engels
2
2
Frans
3
3
Fysica 1 1
Geschiedenis
1
1
Lichamelijke opvoeding
2
2
MEAV
1

-

Nederlands

4

4
Wiskunde
4
4
Richtingspecifieke vorming
7

8

Filosofie

2

2
Sociologie en psychologie 5 5
Wetenschappelijke vaardigheden - 1
Experturen*

2

2

TOTAAL
32
32


*We willen ook jou de kans bieden om jouw talent en interesses te ontplooien in 2 experturen. Indien je hiervoor kiest, maken we goede afspraken met jou wat betreft het behalen van de eindtermen van het vak waarvan je 1 uur aan je expert-uren besteedt.

Het talent van iedere leerling ontdekken en laten groeien, dat is onze aanpak op het Atlas College. Hoe doen we dat?
Bekijk onze studiegids voor meer informatie betreft de experturen.


Maatschappij en welzijnswetenschappen voetbal in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in