Moderealisatie en Textielverzorging (A)

"Life is too short to wear boring clothes. "

In de opleiding Moderealisatie en textielverzorging krijg je tal van creatieve opdrachten, waarbij je jouw talent voor mode verder kan ontwikkelen. Je verwerft de technische vaardigheden om werkstukken in diverse materialen te realiseren. Je zet eveneens de eerste stappen in het uitvoeren van retouches. Een beperkt aantal aspecten van textielverzorging komen aan bod, vooral vanuit de link met mode. Mode en trends worden bestudeerd vanuit de actualiteit. Zo leer je het grote aanbod van stijlen en artikelen kennen om ermee aan de slag te gaan in diverse presentaties. Je maakt kennis met verschillende winkelconcepten en e-commerce. Je realiseert en etaleert niet alleen kledingstukken, maar ook verschillende interieurartikelen en accessoires.

Profiel

Ben je gepassioneerd door mode en wil je zelf aan de slag met stoffen en patronen? Heb je talent voor styling en wil je meer kennis vergaren in het verkopen van modeartikelen? Krijg je graag goed kledingadvies en vind je het leuk om ook anderen te adviseren in hun kledingkeuze? Dan ben je op de juiste plaats in de praktische studierichting Moderealisatie en textielverzorging!

En daarna?

De logische vervolgopleiding in de 3de graad is de richting Moderealisatie (of Textielverzorging).


Lessentabel

Moderealisatie en Textielverzorging
3de 4de
Basisvorming 15
15
Godsdienst
2
2
Engels
1
1
Frans 2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands

3

3
PAV+** 5 5
Richtingspecifieke vorming
16 16
Moderealisatie:
- Commerciƫle presentatie en lifestyle

- Moderealisatie

16

6

10

16

6

10

Experturen* 2 2
TOTAAL
32
32

*We willen ook jou de kans bieden om jouw talent en interesses te ontplooien in 2 experturen. Indien je hiervoor kiest, maken we goede afspraken met jou wat betreft het behalen van de eindtermen van het vak waarvan je 1 uur aan je experturen besteedt.

Het talent van iedere leerling ontdekken en laten groeien, dat is onze aanpak op het Atlas College. Hoe doen we dat?
Bekijk onze studiegids voor meer informatie betreft de experturen.

** PAV+ is een clustering van maatschappelijke vorming, natuurwetenschappen en wiskunde.

Mode en textielverzorging voetbal in beeld

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Schrijf je in