Moderealisatie (A)

"Stijl is een manier om te zeggen wie je bent zonder te spreken."

Moderealisatie is een technisch-praktische studierichting binnen de arbeidsmarktfinaliteit. De focus ligt op het verwerven van technische vaardigheden zoals stik- en afwerkingstechnieken, strijken en retoucheren van diverse modeartikelen. Daarnaast worden de leerlingen opgeleid om te functioneren als winkelverkoper in een modezaak: ze leren klanten informeren en adviseren. Ze leren de noodzakelijke competenties om de verkoop correct af te handelen. Hiervoor verwerven ze naast het Nederlands ook communicatieve vaardigheden in Frans en Engels.

Profiel

  • Binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk autonoom leren functioneren;
  • In staat willen zijn om effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken;
  • Geboeid zijn door de modesector en houden ervan om met de naaimachine kleding en accessoires te realiseren en retoucheren;
  • Verdiepen zich in de uitvoering en diverse afwerkingstechnieken en verfijnen hun motorische vaardigheden;
  • Ontwikkelen een communicatieve en commerciële vaardigheden in functie van de verkoop van modeartikelen in een winkelomgeving.


En daarna?

Na een middelbare opleiding Moderealisatie kan er gekozen worden voor een Se-N-Se of een graduaatsopleiding binnen vakspecifieke domein.

Omdat deze opleiding zich situeert binnen de A-finaliteit kan er uiteraard gekozen worden voor de arbeidsmarkt.
Na het 6e jaar behalen de leerlingen de beroepskwalificatie van winkelverkoper, operator strijkafdeling, operator retouche, operator productielijn.


Lessentabel

Moderealisatie

5de

6de

Basisvorming

14

14

Godsdienst 

2

2

Engels 

1

1

Frans 

2

2
Kompas  1 1

Lichamelijke Opvoeding 

2

2
PAV+

6

6
     MAVO

     2

     2
     Nederlands

     2

     2
     Wiskunde

     2

     2
Richtingspecifieke vorming 16 16
Modetechnieken 12 12
     Moderealisatie

     8

     8

     Retouches

     4

     4
Verkoop (incl. werkplekleren)

4

4

Experturen* 2 2

TOTAAL

32

32

In de studierichting Moderealisatie heb je in het 5de jaar werkplekleren en loop je in het 6de jaar 6 weken stage.

Keuzemogelijkheden experturen*

Artsy
Ben je een creatief persoon? Houd je ervan om aan de slag te gaan met kleurpotloden, krijtjes, verf, pen en papier? Dan is Artsy iets voor jou! In deze experturen leer je hoe je je artistieke talent kan gebruiken op stage. Welke knutselactiviteiten kan je aanbieden aan kinderen? Hoe laat je een dementerende zorgvrager terug opleven door hem/ haar creatief bezig te laten zijn? Of hoe breng je je kennis van het kleurenpallet, van smaakvolle decoratie over op je klanten en/of in een winkelinrichting?

EDIT
Kruip je graag in je pen? Vind je het leuk om foto’s creatief te bewerken? Surf je regelmatig door de nationale en internationale nieuwssites? Ben je gebrand om alle laatste Atlasnieuwtjes met de wereld te delen? Dan is Edit iets voor jou. Een gloednieuwe, blitse, Genkse gazet ziet het licht! Start de persen!

MODE-IT
Wil je op een andere manier met mode bezig zijn, leren om zonder patroon een kledingstuk in elkaar te steken? Zou je graag het ontwerp dat je in je hoofd hebt zowel digitaal als op papier tot leven brengen? Je eigen stoffen op een duurzame manier maken en/of kleuren? Dan is Mode-it zeker iets voor jou!

MOVE IT UP
Tijdens deze experturen leer je hoe je zorgvragers plezier kan laten beleven door hen leuke beweegactiviteiten aan te bieden. Uiteraard ben je zelf ook iemand die graag beweegt. Laat je onderdompelen in een aanbod aan bewegingsactiviteiten en ga ermee aan de slag op stage. Nodig oudere bewoners uit voor een zitdans of organiseer een pietenparcours voor kleuters. Plezier gegarandeerd!

MUSIC & ME
Is Music your first love? Ben jij overtuigd van de kracht van muziek? Wil je meer weten over de verschillende muziekstijlen? Ben je geïnteresseerd in muziekgeschiedenis? Tover je graag een glimlach op de gezichten van in de handen klappende kindjes of zingende ouderen? Wil je zelf ook wel eens wat meer zingen dan enkel onder de douche? Twijfel dan niet langer en schrijf je in voor Music & Me! Jouw extra troef op stage!

STUDIO-CUISINE
Weet gezonde voeding je te boeien? Besef je dat gezonde en ongezonde voeding een groot effect op het functioneren van je lichaam hebben? Wil je de uitdaging aangaan om mensen met een bepaalde problematiek toch te motiveren om gezond te eten? Ben je benieuwd naar wat fingerfood is? Wil je weten hoe je kinderen kan overtuigen om groenten te eten? Wil je zelf een eenvoudige en gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten? Ben je benieuwd naar welke voedingsstoffen extra nodig zijn tijdens het studeren (op kot)? Of bij het herstellen van een ziekte? Twijfel dan niet langer en kies voor Studio cuisine 2.0. Let’s go healthy!

SPORT
Atletiek
Dans*
Gamb-IT (schaken)*
Gymnastiek**
Mountainbike****
Omnisport***
Paardrijden****
Padel
Tennis**
Voetbal**
Volleybal**

* Voor dit talent dien je een instaptest af te leggen.
** Voor deze talenten dien je aangesloten te zijn bij een club.
*** Voor deze talenten is er een inschalingsproef voor niveaugroepen.
**** Bewijs van ervaring

PROJECT X
Vind je je gading niet in één van onze experturen? Geen paniek! We ontvangen je graag in Project X. In deze twee lesuren ontwikkel je je digiskills, terwijl je projectmatig leert werken. Ontdek hoe je innovatieve, digitale oplossingen bedenkt en jezelf uitdaagt in een creatieve omgeving.

Experturen worden enkel ingericht bij voldoende belangstelling! Voor bepaalde experturen is er een maximum aantal deelnemers.

Moderealisatie in beeld

Deze informatie zal weldra aangevuld worden.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen