Specialisatie: Kinderzorg

"Verzorgen is kennen, kunnen en zijn."

Tijdens het specialisatiejaar Kinderzorg ga je aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Je gaat dieper in op wat je in de voorgaande jaren geleerd hebt en benadert levensechte situaties theoretisch, maar zeker ook praktisch. Je leert werken met specifieke doelgroepen en in meer complexe zorgsituaties. Dit alles gebeurt in een klimaat van geborgenheid voor het kind.

Na deze specialisatie kun je kinderen niet alleen pedagogisch begeleiden en praktisch voor hen zorgen, maar heb je ook theoretisch inzicht verworven in de ontwikkeling van baby’s, peuters en kinderen. Ervaring doe je op in de buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven, kleuterscholen, het begeleidingscentrum Ter Heide of in de speelkamer van het ZOL. Op het einde van je specialisatiejaar behaal je ook een EHBO-brevet van reanimatie en defibrillatie.

Profiel

Heb je een zesde jaar in een studierichting uit een zelfde studiegebied met succes beëindigd en heb je een hart voor kinderen? Wil je na dit jaar graag aan de slag als verzorgende? Dan is dit zevende jaar de ideale specialisatie voor jou.

Lessentabel

Specialisatie Kinderzorg

Algemene vorming

13

Godsdienst

2

Expressie

2

Frans 2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

5

Praktijkvakken

22

Stages

12

Verzorging 10

TOTAAL

35

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen