Verzorging

"Verzorgen is de kunst van het (in)leven."

De studierichting Verzorging bereidt je voor op een job in de kinder-, bejaarden-, en thuiszorg. Je krijgt iets minder theoretische vakken, want de klemtoon ligt op de praktische aanpak. Je leert omgaan met jezelf, met collega’s en met mensen die dagelijks zorg nodig hebben. In deze studierichting komen zowel de ontwikkeling van peuters als het proces van het ouder worden aan bod. Je schenkt aandacht aan relaties, gedrag, communicatie en omgangsvormen. Je traint je in het observeren en rapporteren, in het samenwerken met collega’s en je leert over EHBO en gezonde voeding. Tijdens de stages maak je kennis met je toekomstige werksituatie. Je raakt vertrouwd met zorgsituaties bij peuters in kinderdagverblijven en bij ouderen in rusthuizen.

Profiel

Zorg je graag voor een ander en ga je graag met mensen om, zowel jong als oud, gezond als ziek? Ben je praktisch ingesteld, zorgzaam, sociaal en ben je de perfecte teamspeler met veel verantwoordelijkheidsgevoel? Deze studierichting is dan zeker iets voor jou!

En daarna?

Het is mogelijk om via de richting Verzorging door te stromen naar specialisatiejaren zoals Kinderzorg of Thuis- en bejaardenzorg. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om meteen na je studies aan het werk te gaan als verzorgende.

Lessentabel

Verzorging

6de

Algemene vorming

11

Godsdienst

2

Frans

1

Lichamelijke opvoeding

2

Muzikale opvoeding

1

Plastische opvoeding

1

Project algemene vakken

4

Praktijkvakken

24

Verzorging

10

Project

2

Stage

12

TOTAAL

35


Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen