E&O en Overkop Genk slaan de handen in elkaar

Overkop houdt een wekelijkse zitdag op de campus van E&O.

Bij grote veranderingen in hun leven hebben veel jongeren en jongvolwassenen meer dan ooit nood aan een luisterend oor. Maar het merendeel weet niet waarnaartoe en blijft met zijn of haar problemen zitten. Of de jongeren raken hun weg kwijt in de wirwar van doorverwijzingen en wachtlijsten. Slechts 1 op 3 jongeren durft effectief zijn vraag te stellen.

Atlas College Genk en Overkop Genk slaan daarom de handen in elkaar om de hulpverlening op een laagdrempelige manier in de leefwereld van de jongeren te brengen. Overkop Genk is er voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Zij kunnen er terecht met al hun welzijnsvragen. 

Elke dinsdag op school

‘Met Overkop Genk willen we ook externe hulpverlening op een toegankelijke manier in de leefwereld van onze jongeren brengen. Daarom voorzien we wekelijks een zitdag van Overkop op onze school. We zijn ervan overtuigd dat onze leerkrachten, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers en Overkop elkaar kunnen versterken,’ aldus Ronny Vrijsen, directeur van het Atlas College Economie & Organisatie.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen